ΡΟΥΚΕΤΕΣ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΛΙΒΑΝΟΥ



Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου κάλεσε τους πολίτες της Γάζας να εκκενώσουν την περιοχή, προειδοποιώντας ότι οι επόμενοι αεροπορικοί βομβαρδισμοί θα είναι μέσα στην πόλη. Κυκλοφορούν βίντεο του υπουργείου Άμυνας του Ισραήλ, τα οποία δίνουν οδηγίες στους Παλαιστίνιους πώς να μετακινηθούν, ώστε να παραμείνουν ασφαλείς. Ο Νετανιάχου ανέφερε πως η επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας, θα συνεχιστεί με αποφασιστικότητα, έως ότου επιτευχθούν οι στόχοι της επιχείρησης, ενώ τον
έλεγχο στο αστυνομικό τμήμα της Σντερότ ανακοίνωσε ότι επανέκτησε το Ισραήλ.

Ο ισραηλινός στρατός ζήτησε από τους κατοίκους επτά διαφορετικών περιοχών σε ολόκληρη τη Λωρίδα της Γάζας να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και να μετακινηθούν προς τα κέντρα των πόλεων ή να καταφύγουν σε καταφύγια. Όπως μεταδίδει το BBC, δεκάδες οικογένειες έχουν αρχίσει να εγκαταλείπουν τα σπίτια τους και βρίσκουν καταφύγιο σε σχολεία του ΟΗΕ.

Νωρίς σήμερα το πρωί, βλήματα που εκτοξεύθηκαν από το έδαφος του Λιβάνου, έπληξαν ισραηλινή στρατιωτική θέση σε κατεχόμενα από το Ισραήλ αγροκτήματα στη Σεμπαά, αναφέρει το Reuters. Αμέσως το ισραηλινό πυροβολικό, έπληξε περιοχές εντός του Λιβάνου. Η λιβανέζικη Χεζμπολάχ ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση. Η οργάνωση δήλωσε ότι οι δυνάμεις της έπληξαν τρεις ισραηλινές θέσεις, στον δρόμο για την απελευθέρωση των κατεχόμενων λιβανέζικων εδαφών μας και σε αλληλεγγύη για την παλαιστινιακή αντίσταση. Σύμφωνα με τη Haaretz, οι κάτοικοι ορισμένων ισραηλινών πόλεων και χωριών που βρίσκονται κοντά στα σύνορα με τον Λίβανο έλαβαν οδηγίες να παραμείνουν κοντά σε καταφύγια. 

350 Ισραηλινοί είναι νεκροί ενώ οι νεκροί Παλαιστίνιοι στη Γάζα έφθασαν τους 313. Άλλοι επτά Παλαιστίνιοι έχουν χάσει τη ζωή τους στη Δυτική Όχθη. Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού Ντάνιελ Χαγκάρι υποστήριξε ότι έχουν σκοτωθεί περισσότεροι από 400 Παλαιστίνιοι στο νότιο Ισραήλ και στη Λωρίδα της Γάζας τις τελευταίες 24 ώρες. Ο Χαγκάρι είπε επίσης ότι έχουν συλλάβει δεκάδες ακόμη Παλαιστίνιους.

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, οι μάχες στην πόλη Sderot κλιμακώνονται. Οι μαχητές της παλαιστινιακής οργάνωσης έχουν οχυρωθεί στην πόλη και ο ισραηλινός στρατός συνεχώς ενισχύεται. Συνολικά 100.000 έφεδροι Ισραηλινοί θα επανδρώσουν μονάδες που θα επιχειρήσουν στην Γάζα  και στον βορά κατά της Χεζμπολάχ.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, ισχυρές εκρήξεις από ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές συγκλόνισαν τη Γάζα. Το Al Jazeera μεταδίδει ότι υπάρχουν 12 νεκροί τουλάχιστον, από βομβαρδισμούς στην πόλη Μπέιτ Χανούν.

Η Χαμάς εμφανίζεται σίγουρη πως η επίθεση που ξεκίνησε από τη Λωρίδα της Γάζας, θα εξαπλωθεί στη Δυτική Όχθη και στην Ιερουσαλήμ, την ώρα που ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου ορκίστηκε εκδίκηση για την <<μαύρη ημέρα>> στην ιστορία του Εβραϊκού κράτους. Όπως ανέφερε: Η Χαμάς ξεκίνησε έναν σκληρό και μοχθηρό πόλεμο. Θα κερδίσουμε αυτόν τον πόλεμο, αλλά το τίμημα είναι δυσβάσταχτο. Η Χαμάς θέλει να μας σκοτώσει όλους. Είναι ένας εχθρός που δολοφονεί μητέρες και παιδιά στα σπίτια τους, στα κρεβάτια τους, ένας εχθρός που απαγάγει ηλικιωμένους και παιδιά.

 

Σχόλια