ΝΕΟ ΨΗΦΙΑΚΟ ΠΟΡΤΟΦΟΛΙ ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ


ΤΙ ΘΑ ΠΕΡΙΕΧΕΙ.

Η ανακοίνωση του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρη Παπαστεργίου μέσω ραδιοφωνικής συνέντευξης ( Παραπολιτικά Fm), δεν άφησε υπονοούμενα. Σε έξι μήνες στο ψηφιακό wallet θα προστεθούν η άδεια κυκλοφορίας του αυτοκινήτου και το διαβατήριο. Προς το παρόν όπως είπε ο υπουργός, εκκρεμούν κάποιες νομικές διαδικασίες, αλλά το τεχνικό κομμάτι πηγαίνει πολύ γρήγορα. Όπως ανέφερε, το καινούργιο wallet δημιουργείται και θα ενταχθούν νέες υπηρεσίες, όπως η κάρτα της ΔΥΠΑ (Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης), του δακτυλίου, η νέα ταυτότητα και το δίπλωμα, με σκοπό μέχρι το τέλος του χρόνου να είναι ο ενδιάμεσος σύνδεσμος ανάμεσα σε εμάς και σε πολλές υπηρεσίες όχι μόνο του δημόσιου αλλά και του ιδιωτικού τομέα.

Ο κ. Παπαστεργίου σημείωσε ότι έρχονται επίσης οι ηλεκτρονικές κλήσεις και οι ηλεκτρονικές πληρωμές. Σε συνεργασία με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη θα απλοποιηθεί η διαδικασία με τις κλήσεις: <<Είναι ένα πλάνο ενός ευρύτερου σχεδίου για ψηφιοποίηση και αυτών των διαδικασιών. Και θα κόβονται ηλεκτρονικά οι κλήσεις και θα πληρώνονται ηλεκτρονικά>>, ενώ αναφέρθηκε και στη νέα έκδοση του gov.gr, η παρουσίαση της οποίας θα γίνει σε 15 μέρες. 

Μεταξύ των άλλων ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης διεμήνυσε: Με παραπάνω από 1.600 υπηρεσίες δεν είναι βέβαιο ότι ξέρουμε τι θέλουμε ή ακόμη κι αν ξέρουμε αν θα το βρούμε διότι έχει μεγαλώσει πολύ ο κατάλογος των υπηρεσιών. Με έναν ψηφιακό βοηθό θα περιγράφουμε ή θα εκφωνούμε σε φυσικό λόγο τι είναι αυτό που θέλουμε να κάνουμε και θα μας απαντά είτε γράφοντας, είτε μετατρέποντας το κείμενο σε φωνή. 

Αναφορά έγινε και για την δοκιμαστική λειτουργία εφαρμογών τεχνητής νοημοσύνης και συγκεκριμένα, τις δοκιμές δύο διαφορετικών συστημάτων με εστίες καπνογόνων στην Πεντέλη όπου μπορεί να εντοπιστεί ο καπνός σε ακτίνα μέχρι και 5 χλμ. Τα νέα συστήματα που θα τεθούν στην μάχη της πυρόσβεσης, αξιοποιούν την τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης και θα τοποθετηθούν σε κεραίες κινητής τηλεφωνίας που ήδη υπάρχουν.

Σχόλια