ΕΡΝΤΟΓΑΝ. ΟΜΑΔΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΩΝ Η ΧΑΜΑΣ.


ΖΗΤΗΣΕ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΟΗΕ.

ΑΛΛΑΧ ΑΚΜΠΑΡ ΦΩΝΑΖΑΝ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥ.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε σήμερα ότι ματαιώνει τα σχέδια επισκέψεών του στο Ισραήλ. <<Είχαμε σχέδια να επισκεφθούμε το Ισραήλ, αλλά ματαιώθηκαν. Δεν θα πάμε>>.

Μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα της Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, κατηγόρησε το Ισραήλ ότι εκμεταλλεύθηκε τις καλές προθέσεις της Τουρκίας.

Συναντήθηκα είπε με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ τον Σεπτέμβριο στην Νέα Υόρκη. Μια φορά στη ζωή μου έσφιξα το χέρι αυτού του ανθρώπου που λέγεται Νετανιάχου. Είχαμε καλές προθέσεις και τις καταχράστηκαν. Είχαμε σχέδιο να πάμε στο Ισραήλ και το ακυρώσαμε. Αυτοί κακοποίησαν τις καλές μας προθέσεις. Οι επιθέσεις του Ισραήλ στη Γάζα είναι σημάδι δολοφονικής και ψυχικής ασθένειας. 

Την ώρα της ομιλίας, οι βουλευτές του κόμματός του φώναζαν <<Κάτω το Ισραήλ, Αλλάχ Ακμπάρ>>.

Μεταξύ των άλλων ο Ερντογάν ανέφερε: Δεν θα βρείτε κανένα κράτος, ο στρατός του οποίου συμπεριφέρεται με τέτοια απανθρωπιά όπως οι Ισραηλινοί στην Γάζα, σε αντίποινα της επίθεσης της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου. Η Χαμάς δεν αποτελεί τρομοκρατική οργάνωση, αλλά ομάδα απελευθερωτών που προστατεύουν την γη τους. Ολόκληρη η Δύση έχει ενωθεί με το Ισραήλ και βλέπει τη Χαμάς ως τρομοκρατική οργάνωση. Ισραήλ, μπορεί η Δύση να σου χρωστάει πολλά, αλλά η Τουρκία δεν σου χρωστάει τίποτα. Ισραήλ, δεν μπορείς να πας πουθενά με αυτή τη νοοτροπία. Οι μουσουλμανικές χώρες πρέπει να αναλάβουν δράση για βιώσιμη ειρήνη, την ώρα που οι δυτικές δυνάμεις χύνουν δάκρυα για το Ισραήλ και δεν κάνουν τίποτε άλλο. Η πύλη του περάσματος της Ράφα πρέπει να παραμείνει ανοικτή για την είσοδο της ανθρωπιστικής βοήθειας, ενώ πρέπει να συμφωνηθούν επειγόντως ανταλλαγές κρατουμένων. Αυτοί που κινητοποίησαν τον κόσμο υπέρ της Ουκρανίας, δεν έχουν μιλήσει για τις σφαγές στην Γάζα, είναι ο πιο κραυγαλέος μάρτυρας της υποκρισίας τους. Όσο αθώοι θα συνεχίσουν να πεθαίνουν στην Γάζα, κανένα πλοίο ή αεροσκάφος που θα σταλεί στην περιοχή μας δεν θα φέρει την ειρήνη.

Ο Ερντογάν ζήτησε ίδρυση ανεξάρτητης Παλαιστίνης και οργάνωση διάσκεψης ανάμεσα στο Ισραήλ και τους Παλαιστίνιους, προτείνοντας την Τουρκία ως <<εγγυητή>> οποιασδήποτε συμφωνίας. Είμαι  θλιμμένος είπε από την <<ανικανότητα>> των Ηνωμένων Εθνών για επίτευξη συμφωνίας σχετικά με τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς κατά της Γάζας. Ζήτησε επίσης μεταρρύθμιση του ΟΗΕ και ειδικότερα του Συμβουλίου Ασφαλείας ώστε να γίνει περισσότερο <<συμπεριληπτικό>>.

Σχόλια