5000 ΕΥΡΩ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΝΟΥΝ ΟΙ ΑΙΤΟΥΝΤΕΣ ΑΣΥΛΟ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ


Χρηματική εγγύηση που θα φτάνει και τα 5.000 ευρώ θα καλούνται να καταβάλλουν στο εξής, όσοι αιτούνται άσυλο στην Ιταλία, ώστε να αποφύγουν την κράτηση. Αυτό προβλέπεται σε διάταγμα του υπουργείου Εσωτερικών, που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Η ιταλική κυβέρνηση προσπαθεί να αναχαιτίσει τις μεταναστευτικές ροές που έχουν αυξηθεί κατά πολλαπλάσιο αριθμό, με πάνω από 130.000 μετανάστες να έχουν φτάσει στην χώρα μέχρι τώρα τη φετινή χρονιά. Στη Λαμπεντούζα, που βρίσκεται περίπου 70 μίλια από τις ακτές της Βόρειας Αφρικής, έφτασαν 8.300 μέσα σε 3 ημέρες, που είναι περισσότεροι από τους κατοίκους του νησιού.

H κυβέρνηση Μελόνι, ανακοίνωσε ότι αυτή την εβδομάδα θα αυξήσει τον αριθμό των κέντρων κράτησης σε όλη τη χώρα, αλλά και τον χρόνο κράτησης των μεταναστών από 3 σε 18 μήνες. Πρόκειται για τον αναγκαίο χρόνο, ώστε να μπορούν να γίνουν οι πρέποντες έλεγχοι αλλά και για να επαναπατρίζονται όσοι δεν δικαιούνται Διεθνή προστασία. Τα νέα κέντρα θα δημιουργηθούν σε αραιοκατοικημένες περιοχές, με ευκολία σε ότι αφορά τους αναγκαίους ελέγχους, χωρίς να υπάρξουν νέα προβλήματα για τις διάφορες πόλεις της χώρας μας, ανέφερε η Ιταλίδα πρωθυπουργός. Η Τζόρτζια Μελόνι τόνισε ότι είναι πολύπλοκη υπόθεση το μεταναστευτικό και δήλωσε ότι θα το λύσει, αλλά χρειάζονται νέες προσπάθειες, με μια δεύτερη φάση. <<Περίμενα καλύτερα αποτελέσματα στο μεταναστευτικό. Δουλέψαμε πάρα πολύ, αλλά τα αποτελέσματα δεν είναι αυτά που περιμέναμε>>.

 

Σχόλια