ΣΥΡΟΣ. ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΛΟΓΩ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ


Ο μοναδικός τηλεπικοινωνιακός υπάλληλος έπαθε υπερκόπωση, καθώς εργαζόταν συνέχεια τις τελευταίες μέρες, σε υπερωριακό καθεστώς. 

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. Κλειστό από το πρωί (21/7) το αεροδρόμιο της Σύρου λόγω ασθένειας υπαλλήλου, με την πρωινή πτήση των 6:15 να ακυρώνεται.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Συλλόγου Τηλεπικοινωνιακών Υπαλλήλων της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, Γιώργο Κωνσταντινάκη, <<ο υπάλληλος από τις 16/7/2023 που έληξε η εκπαίδευσή του παρέμεινε μόνος του εξυπηρετώντας συνεχώς, για όλα τα 24ωρα πέραν των επιβατικών ή διερχόμενων πτήσεων και τις αεροδιακομιδές, αφού η Σύρος είναι βάση ελικοπτέρων του ΕΚΑΒ, χωρίς τη δυνατότητα ανάπαυσης. Ο συνάδελφος εργαζόταν με ελάχιστες ώρες ξεκούρασης>>. Η διοίκηση της ΥΠΑ γνώριζε το πρόβλημα, καθώς είχε ενημερωθεί τόσο από τον ίδιο τον υπάλληλο, όσο και από το Δ.Σ. του Συλλόγου, ο οποίος με σχετική επιστολή πριν από δύο ημέρες, έκανε λόγο για ανεπίτρεπτη κατάσταση στον Κρατικό Αερολιμένα Σύρου.

Σύμφωνα με τον κ. Κωνσταντινάκη, στο θέμα θα δοθεί προσωρινή λύση, με τηλεπικοινωνιακό υπάλληλο από την Αθήνα να μεταβαίνει στη Σύρο.

Κλειστό ήταν από το πρωί (21/7) το αεροδρόμιο της Σύρου λόγω ασθένειας υπαλλήλου, με την πρωινή πτήση των 6:15 να ακυρώνεται.

Ο υπάλληλος που ήταν ελεγκτής εναέριας κυκλοφορίας, σύμφωνα με την ΕΡΤ, αντικαταστάθηκε και το αεροδρόμιο πλέον λειτουργεί κανονικά.

Σχόλια