ΠΑΡΑ ΤΗ ΦΥΛΑΚΙΣΗ ΤΟΥ Ο ΦΡΕΝΤΗΣ ΜΠΕΛΕΡΗΣ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΧΕΙΜΑΡΡΑΣ

 


Ανακοίνωση της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής. Ο Φρέντι Μπελέρης παραμένει υποψήφιος δήμαρχος για τον δήμο Χειμάρρας.

himara.gr 


Μετά από μια πρωτοφανή απόφαση του δικαστηρίου της Αυλώνας στην Αλβανία, αποφασίσθηκε η προφυλάκιση του υποψήφιου δημάρχου Χειμάρρας Φρέντη Μπελέρη το μεσημέρι του Σαββάτου. Ο Φρέντι Μπελέρης κρίθηκε προφυλακιστέος και μεταφέρθηκε στις φυλακές των Τιράνων όπου θα παραμείνει τουλάχιστον για 10 ημέρες. Συνελήφθη την Πέμπτη με την κατηγορία της εξαγοράς ψήφων ενόψει των σημερινών δημοτικών εκλογών.

Ο Φρέντυ Μπελέρης, είναι υποψήφιος Δήμαρχος στη Χειμάρρα, εκπρόσωπος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και του Κόμματος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο συνασπισμό της αντιπολίτευσης που ηγείται το δημοκρατικό κόμμα του Σαλί Μπερίσα και συμμετέχει το Κόμμα Ελευθερίας του Ιλίρ Μέτα.

Στη φυλακή επίσης βρίσκεται και ο στενός συνεργάτης του, Παντελής Κοκαβέσης, ο οποίος έχει προβλήματα υγείας και έμαθε την απόφαση για την προφυλάκισή του, στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Τιράνων, όπου νοσηλευόταν.

Στο μεταξύ, πολλοί Έλληνες κατέφθασαν στην Β. Ήπειρο από πολλά μέρη της Ευρώπης και της Ελλάδας, για να στηρίξουν την υποψηφιότητα του Φρέντι Μπελέρη.  Ο ίδιος, έστειλε το δικό του μήνυμα μέσα από τη φυλακή. Με ανάρτησή του στο Facebook, ζήτησε από τους συμπατριώτες του να δώσουν στην κάλπη απάντηση στις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης Ράμα: <<Αύριο η ψήφος σας σώζει τον τόπο και την δημοκρατία>>.

Το Ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών χαρακτηρίζει την απόφαση σκανδαλώδη, τονίζοντας πως αποφάσεις σαν αυτή σημαίνουν ότι στην πράξη η Αλβανία δεν ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό δρόμο.

Η πρέσβης της Ελλάδας στα Τίρανα, προέβει σε σχετικό διάβημα στο υπουργείο Εξωτερικών της Αλβανίας. Πίσω από τη σύλληψη του ομογενή υποψηφίου, η Αθήνα βλέπει παιχνίδι κατά της Ελληνικής μειονότητας.

Σχόλια