ΕΡΝΤΟΓΑΝ. Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΝΑ ΤΗΡΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΤΟΥ.


Την ώρα που οι περισσότερες δημοσκοπήσεις σχετικά με τις εκλογές στην Τουρκία, δείχνουν προβάδισμα του κ. Κεμάλ Κιλιντσάρογλου έναντι του σημερινού προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε συνομιλία του με τον δημοσιογράφο Μανώλη Κωστίδη για την <<Καθημερινή>>, ο Ερντογάν μετά την τελευταία προεκλογική του συγκέντρωση στην Άγκυρα, έστειλε μήνυμα στον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και στην Ελλάδα.

Όπως αναφέρει μεταξύ των άλλων ο Έλληνας δημοσιογράφος, ο Ταγίπ Ερντογάν τόνισε: Με την Ελλάδα μπορούμε να αφήσουμε στην άκρη τις εχθρότητες και τους ανταγωνισμούς, αυτό έφθειρε πολύ και τις δύο χώρες και δεν πρέπει να συνεχιστεί. Εύχομαι οι εκλογές και της Ελλάδας και της Τουρκίας να γίνουν η αρχή μιας νέας εποχής. Εμείς από την Τουρκία στέλνουμε στην Ελλάδα τους εγκάρδιους φιλικούς χαιρετισμούς μας.

Και συνεχίζοντας ο κ. Κωστίδης αναφέρει: Ρωτήσαμε τον κ. Ερντογάν αν έχει να στείλει κάποιο μήνυμα ή ευχή στον Κυριάκο Μητσοτάκη και εκείνος απάντησε: <<Αυτές τις εντυπώσεις πρέπει να τις διατηρήσει ο Μητσοτάκης και να τηρήσει τους λόγους του>>.  

Να σημειωθεί ότι ο Ερντογάν στη συγκεκριμένη περίπτωση άφησε την ακραία ρητορική, ήταν φιλικός και σχετικά με τον Κυριάκο Μητσοτάκη δεν θέλησε να ανεβάσει τους τόνους, αφήνοντας στην άκρη το αρνητικό κλίμα που υπήρχε μεταξύ τους και προτίμησε να στείλει μήνυμα για μια νέα αρχή σε περίπτωση επανεκλογής και των δύο στις ηγεσίες των χωρών τους.

ΑΝΤΛΗΣΗ ΠΗΓΗΣ

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
 

 

Σχόλια