ΑΘΗΝΑ. ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΔΥΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΙ ΠΡΙΝ ΤΟ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΧΤΥΠΗΜΑ

 


Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, οι συλληφθέντες ηλικίας 27 και 29 ετών αντίστοιχα, είχαν μελετήσει τρία σχέδια για επίθεση, με στόχο εστιατόριο ισραηλινών συμφερόντων στην περιοχή του Ψυρρή. 

ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΧΤΥΠΗΜΑΤΟΣ  

Επίθεση με όπλα. Επίθεση με εκρηκτικά. Πρόκληση πυρκαγιάς πιθανόν με αέριο, την ώρα που το κατάστημα θα ήταν γεμάτο με κόσμο. 

ΜΕ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ. 

ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΣ ΜΕ ΕΔΡΑ ΤΟ ΙΡΑΝ

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε ύστερα από πληροφορίες της ΕΥΠ, η οποία συγκέντρωσε στοιχεία και ενημέρωσε την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, που ανέλαβε την έρευνα για συγκεκριμένα άτομα, τα οποία, σύμφωνα με όλα τα στοιχεία, δραστηριοποιούνταν στη χώρα μας, ετοιμάζοντας τρομοκρατικά χτυπήματα με καθοδήγηση από το εξωτερικό. Οι ύποπτοι εντοπίστηκαν στα μέσα Φεβρουαρίου, ταυτοποιήθηκαν και συνελήφθησαν και κρατούνταν, καθώς βρίσκονταν στην Ελλάδα χωρίς νομιμοποιητικά έγγραφα. Κατασχεθήκαν κινητά τηλέφωνα, USB και άλλα αντικείμενα, τα οποία εστάλησαν για εξέταση στα εγκληματολογικά εργαστήρια. Από την έρευνα προέκυψε ότι οι δύο Πακιστανοί είχαν συχνές επαφές με ομοεθνή τους, που όπως είπαν διαμένει μόνιμα στο Ιράν και τους έδινε κατευθύνσεις, υποσχόμενος χρήματα προκειμένου να προχωρήσουν στην επίθεση σε συγκεκριμένο ισραηλινό εστιατόριο στοχο Νο 1. 

Η υπόθεση είναι ακόμα στην αρχή, ενώ η ΕΥΠ προχωρά τις έρευνες σε συνεργασία με άλλες ξένες υπηρεσίες, προκειμένου να διαπιστωθεί το μέγεθος του τρομοκρατικού δικτύου και ο ρόλος του εγκεφάλου που έδινε τις εντολές.

Στόχος της τρομοκρατικής ομάδας ήταν η υπονόμευση της χώρας και η πρόκληση ανθρώπινων θυμάτων. 

ΑΝΤΛΗΣΗ ΠΗΓΗΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια