Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΑ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΜΑΧΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΡΙΑ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

 

Ο Σύρος ερευνητής, Muhammad Kamal Al-Jafa, επιβεβαίωσε σε συνέντευξή του στο Al-Mayadeen ότι μεγάλος αριθμός τουρκόφιλων μαχητών από τη βόρεια Συρία ετοιμάζεται να μετακομίσει στην Ουκρανία. Το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας της Ουκρανίας ανακοίνωσε ότι πολλοί ξένοι μαχητές θα φτάσουν σύντομα στην χώρα  για να ενισχύσουν τον στρατό.

Ο Τζάφα μεταξύ των άλλων ανέφερε ότι Ρωσική και η Συριακή πλευρά μοιράζονται πληροφορίες σχετικά με τους μαχητές που μεταφέρονται στην Ουκρανία, σημειώνοντας ότι η Τουρκία εμπλέκεται πλήρως στην Ουκρανία μέσω των μαχητών που έχει μεταφέρει.«Η Τουρκία εποπτεύει πλήρως σε συντονισμό με τη Hay'at Tahrir al-Sham, τη μεταφορά μαχητών στην Ουκρανία». Η Al-Jafa επιβεβαίωσε στο Al-Mayadeen ότι «η Τουρκία είναι βασικός παίκτης σε όλους τους κινητούς πολέμους που σχεδιάζονται στην περιοχή μας ή στον Καύκασο».

Να σημειωθεί ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, κατά την έναρξη της στρατιωτικής επιχείρησης στο Ντονμπάς, ανέφερε ότι «η σύγκρουση μεταξύ της Ρωσίας και των εξτρεμιστικών εθνικιστικών δυνάμεων στην Ουκρανία είναι αναπόφευκτη», ενώ το Ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι οι δυνάμεις του ανέλαβαν τον έλεγχο του πυρηνικού σταθμού Zaporozhye στην Ουκρανία, σημειώνοντας ότι «το επίπεδο ραδιενέργειας στο περιβάλλον του είναι φυσιολογικό». «Οι Ρωσικές ένοπλες δυνάμεις κατάφεραν να πάρουν τον έλεγχο του πυρηνικού εργοστασίου του Ζαπορόζιε και των περιχώρων του, έτσι ώστε να γίνει απολύτως ασφαλές», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου, Ιγκόρ Κονασένκοφ. Ο σταθμός βρίσκεται στον ποταμό Ντούμα.


Σχόλια