ΟΙ 4 ΟΡΟΙ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΜΑΧΕΣ.


Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, η Ρωσία απαιτεί από την Ουκρανία να σταματήσει τη στρατιωτική δράση, να αλλάξει το σύνταγμά της ώστε να κατοχυρωθεί ουδετερότητα, να αναγνωρίσει την Κριμαία ως ρωσικό έδαφος και να αναγνωρίσει τις δημοκρατίες του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ ως ανεξάρτητα εδάφη, προκειμένου να σταματήσει ο πόλεμος που γίνεται εδώ και δώδεκα ημέρες στην Ουκρανία. 

Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι προσπάθειες για απομάκρυνση αμάχων με άνοιγμα ανθρωπιστικών διαδρόμων, με την ελπίδα ότι θα εφαρμοστεί αυτή τη φορά η προσωρινή κατάπαυση πυρός.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ θα πραγματοποιήσει συνεδρίαση τη Δευτέρα, με θέμα συζήτησης την ανθρωπιστική κατάσταση στην Ουκρανία, σύμφωνα με το Reuters.

Στο μεταξύ, άμαχοι εγκαταλείπουν την πόλη Ιρπίν που βρίσκεται κοντά στην πρωτεύουσα Κίεβο, χωρίς να δέχονται πυρά. Ο δήμαρχος του Ιρπίν ανέφερε ότι η απομάκρυνση των αμάχων συνεχίζεται. Ο Ολεξάντρ Μαρκούζιν είπε σε ουκρανικά μέσα ενημέρωσης ότι η σημερινή εκκένωση ήταν ειρηνική και ότι περίπου 1.000 άνθρωποι μεταφέρθηκαν σε ασφαλή περιοχή., με τις ρωσικές δυνάμεις να έχουν καταλάβει περίπου το 30% της πόλης. 

ΦΕΥΓΟΥΝ ΟΙ ΒΡΕΤΑΝΟΙ

Το Βρετανικό ΥΠΕΞ ανακοίνωσε ότι δεν μπορεί πλέον να παράσχει προξενική βοήθεια στην Ουκρανία, λόγω της επιδείνωσης της κατάστασης ασφαλείας στη χώρα. Ο Βρετανός πρέσβης έφυγε από την χώρα εξαιτίας «σοβαρών λόγων ασφαλείας», δήλωσε η υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Λιζ Τρας.

ΥΠΕΞ ΡΩΣΙΑΣ

Η αποστολή όπλων στην Ουκρανία θα οδηγήσει σε «παγκόσμια κατάρρευση»

Αυτό ανακοίνωσε σήμερα το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, όπως μετέδωσε το Reuters, επικαλούμενο το πρακτορείο ειδήσεων Interfax, ενώ το TASS επικαλέστηκε την εκπρόσωπο του υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, που είπε ότι η Δύση στέλνοντας μισθοφόρους και στρατιωτικό εξοπλισμό στην Ουκρανία θα προκαλούσε μία νέα εξέλιξη, η οποία θα αποβεί καταστροφική.

 

 

Σχόλια