ΠΟΥΤΙΝ: ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΩ ΝΤΟΝΕΤΣΚ ΚΑΙ ΛΟΥΓΚΑΝΣΚ

 


Ο Ρώσος πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν, ανακοίνωσε τις τελικές του αποφάσεις μετά τη συνεδρίαση του Ρωσικού συμβουλίου ασφαλείας, σχετικά με το Ουκρανικό.

Ανεξαρτησία των περιοχών που κατέχουν οι Ρωσόφωνοι στο Ντόνετσκ και στο Λουγκάνσκ (Ντονμπάς), απόφαση που λήφθηκε αφού νωρίτερα ο Ρώσος πρόεδρος επικοινώνησε με τον Εμανουέλ Μακρόν και τον καγκελάριο Όλαφ Σολτς.

Ο Πούτιν ήδη είχε διαμηνύσει την απόφασή του, αφού όπως είπε:  Όλα αυτά τα χρόνια και θέλω να το τονίσω αυτό, οι άνθρωποι που ζουν σε αυτά τα εδάφη, δέχονταν bullying. Τους βομβάρδιζαν και τους είχαν αποκλεισμένους από τα πάντα. Παράλληλα υποχρέωναν οικογένειες να ζουν σε άσχημες συνθήκες, σε υπόγεια.

Την ίδια ώρα ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Ντμίτρο Κουλέμπα, δήλωνε ότι έχει ζητήσει από τις χώρες-μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ να διεξαγάγουν κατεπείγουσες συνομιλίες σχετικά με τα πρακτικά βήματα που πρέπει να γίνουν για την εγγύηση της ασφάλειας της χώρας του και την αποκλιμάκωση της έντασης με τη Ρωσία.

Μεταξύ των άλλων ο Ρώσος πρόεδρος σε διάγγελμά του λίγο πρίν ανέφερε: Η Ουκρανία έχει πυρηνική τεχνογνωσία από τη σοβιετική εποχή.

Οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ έχουν ανερυθρίαστα μετατρέψει την Ουκρανία σε θέατρο πολεμικών επιχειρήσεων.Το τελευταίο διάστημα η Ουκρανία έχει πλημμυρίσει με όπλα δυτικών. Εκπαιδευτές του ΝΑΤΟ είναι μονίμως παρόντες σε στρατιωτικές ασκήσεις στην Ουκρανία. Αμερικανικά ντρόουνς κατασκοπεύουν διαρκώς τη Ρωσία. Οι Νατοϊκοί συνέχεια επεκτείνονται, είμαστε σίγουροι ότι έχει ληφθεί απόφαση περαιτέρω επέκτασης προς ανατολάς. Θέλουν να κάνουν έναν πόλεμο ακαριαίο με πολλά θύματα αφού κάθε μέρα βομβαρδίζουν οικισμούς στον Ντονμπάς. Η Ουκρανία για εμάς δεν είναι απλώς μια γειτονική χώρα. Είναι αναπόσπαστο μέρος της δικής μας ιστορίας, πολιτισμού, πνευματικού χώρου. Αυτοί είναι οι σύντροφοί μας, οι συγγενείς μας, συμπεριλαμβανομένων όχι μόνο συναδέλφων, φίλων, πρώην συναδέλφων, αλλά και συγγενείς άτομα που συνδέονται μαζί μας εξ αίματος, οικογενειακούς δεσμούς. 

Η ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ αποτελεί άμεση απειλή για την ασφάλεια της Ρωσίας. Εάν η Ουκρανία ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, θα είναι εφαλτήριο για ένα χτύπημα της συμμαχίας κατά της Ρωσίας.

Ο Λένιν και οι συνεργάτες του δημιούργησαν τη σύγχρονη Ουκρανία αποσπώντας εδάφη από τη Ρωσία.

Αναγνωρίζω την ανεξαρτησία της Δημοκρατίας του Ντόνετσκ και της Δημοκρατίας του Λουγκάνσχ. Θα έπρεπε να το είχα κάνει από καιρό.


Σχόλια