Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΘΕΛΕΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΠΟ ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ

Από την Βουλγαρική κυβέρνηση σχεδιάζεται η κατασκευή νέου πυρηνικού εργοστασίου, για αύξηση της παραγωγής ενέργειας. Οι πρώτες εκτιμήσεις είναι πως μπορεί να είναι έτοιμο το 2026. Η Ελληνική κυβέρνηση από την άλλη, έχει θέσει στόχο η χώρα μας να καταστεί καθαρός εξαγωγέας ενέργειας από το 2030. Ως τότε όμως; 

Την περασμένη Τρίτη υπουργική αντιπροσωπεία της Βουλγαρίας, συναντήθηκε με τον Έλληνα πρωθυπουργό. Η διμερής συνεργασία αφορούσε και το πεδίο της ενέργειας, την ώρα που νέο πυρηνικό εργοστάσιο σχεδιάζει να κατασκευάσει και η Ρουμανία.

Μπορεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση να αποτελεί η διαχείριση της εν εξελίξει Ουκρανικής κρίσης και των συνεπειών που μπορεί να έχει σε γεωπολιτικό και οικονομικό επίπεδο για τη χώρα, αλλά όπως αναφέρουν δημοσιογραφικές πληροφορίες από την Αθήνα που παρακολουθούν τις εξελίξεις, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εξετάζει εναλλακτικά σενάρια πάνω στην ενεργειακή κρίση και λόγω της αύξησης των τιμών ενέργειας. Οι πληροφορίες αυτές αναφέρουν ότι έχει υπάρξει βολιδοσκόπηση για το ενδεχόμενο η Ελλάδα, μέσω διμερών συμφωνιών, να προμηθεύεται ενέργεια από τη Βουλγαρία, η οποία θα παράγεται σε πυρηνικά εργοστάσια της τελευταίας.

Σχόλια