ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ. ΕΜΠΛΟΚΗ ΚΑΙ ΤΣΕΤΣΕΝΩΝ

 


Εντός του ουκρανικού εδάφους θέσεις μάχης έχουν πάρει χιλιάδες Τσετσένοι στρατιώτες, σύμφωνα με δήλωση του ηγέτη της Τσετσενίας Ραμζάν Καντίροφ. Οι Τσετσένοι πολεμούν στο πλευρό των Ρώσων στρατιωτών και δεν έχουν υποστεί απώλειες, τόνισε ο επικεφαλής της τσετσενικής κυβέρνησης. 

Ρωσικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν πως οι Τσετσένοι στρατιώτες που έχουν αναπτυχθεί στην Ουκρανία, είναι περίπου 12.000.

O Καντίροφ είχε δηλώσει ότι η Ουκρανία θα πρέπει να προσαρτηθεί από τη Μόσχα εάν ο πρόεδρος της χώρας, Βλαντιμίρ Ζελένσκι, δεν αλλάξει πορεία και αντιρωσική πολιτική.
Δήλωσε επίσης ότι θα ήταν έτοιμος να ηγηθεί μιας επίθεσης για την προσάρτηση της Ουκρανίας στη Δημοκρατία της Τσετσενίας, εάν του δοθεί εντολή.   

ΘΡΗΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΩΡΑ 10.15 ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΕΚΡΟΙ ΕΦΘΑΣΑΝ ΤΟΥΣ 10

Στους 10 έχουν φτάσει οι Έλληνες νεκροί στην Ουκρανία από Ρωσικούς βομβαρδισμούς. Τέσσερις νεκροί καταγράφηκαν στο χωριό Μπουγάς, ενώ νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι στη Μαριούπολη βρέθηκαν δύο νεκροί Έλληνες ομογενείς και άλλοι έξι τραυματίες από αεροπορικό βομβαρδισμό στο χωριό Σαρτανά, περίπου δέκα χιλιόμετρα έξω από την πόλη.

Παρά την ανακοίνωση της πρεσβείας της Ρωσίας στην Ελλάδα που σημειώνει: <<Από την πλευρά μας, με την πλήρη υπευθυνότητα διαβεβαιώνουμε ότι οι στόχοι της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης της Ρωσίας είναι αποκλειστικά και μόνο στρατιωτικές μονάδες και υποδομές. Εμείς δεν βομβαρδίζουμε κατοικημένες περιοχές και χωριά, ούτε οποιεσδήποτε πολιτικές ή κοινωνικές υποδομές. Στα περίχωρα του χωριού Σαρτανά οι ρωσικές Αεροπορικές και Διαστημικές Δυνάμεις σήμερα δεν επιχειρούσαν. Ταυτόχρονα επισημαίνουμε ότι ο ουκρανικός στρατός και τα εθνικιστικά τάγματα νεοναζί εδώ και πολλά χρόνια είναι γνωστοί για χτυπήματα, ακόμα και με βαρέα όπλα, κατά αμάχων. Αυτό είναι αποδεδειγμένο και επισήμως καταγεγραμμένο>>, οι ανησυχίες για την έλευση της νύχτας είναι κάτι παραπάνω από σοβαρές, αφού πολύ πιστεύουν ότι η ρωσική πλευρά, απλά προσπαθεί να δικαιολογηθεί.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΥΠΕΞ

Εκφράζουμε την βαθύτατη θλίψη μας για τον αδόκητο θάνατο των ομογενών μας και τα ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους τους και καταδικάζουμε απερίφραστα τις συνεχιζόμενες επιθέσεις εναντίον αμάχων.


Σχόλια