ΔΑΝΙΑ. ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ.

ETOIMOI ΟΙ ΔΑΝΟΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ

Το υπερ-μολυσματικό και πανταχού παρόν όμικρον, που προκαλεί ηπιότερες ασθένειες από άλλες ποικιλίες, θα λειτουργήσει ως η απάντηση της φύσης σε ένα ιπτάμενο, δωρεάν και χωρίς βελόνες εμβόλιο κορoνοϊού, πριν από την έναρξη της άνοιξης, προβλέπει ο ερευνητής της πανδημίας Lone Simonsen, με την υποστήριξη δύο καθηγητών. 

<<Με την εμπειρία μου από άλλες ιστορικές πανδημίες, είμαι σίγουρος ότι με τον ερχομό της Omikron κατευθυνόμαστε στα πλέι οφ, όπου η τρέχουσα πανδημία του κορονοϊού θα χάσει την ανάσα της πριν ανακοινώσει την άφιξή της η άνοιξη>>, λέει ο ερευνητής πανδημίας και καθηγητής Lone Simonsen από το Πανεπιστήμιο Roskilde, παρά του ότι τα ποσοστά μόλυνσης αυξάνονται στον κόσμο λόγω της νέας παραλλαγής.

Η κυβέρνηση της Δανίας ανακοίνωσε ότι δεν θα προσφέρει τις υπόλοιππες δόσεις στους ήδη εμβολιασμένους. Το συμβούλιο Υγείας θα παρακολουθεί στενά την εξέλιξη της επιδημίας τις επόμενες εβδομάδες και ελπίζουμε να είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε τις ημερομηνίες λήξης για το πρόγραμμα εμβολιασμού στα τέλη Φεβρουαρίου. Οι ηλικιωμένοι ή όσοι είναι σε κίνδυνο δεν θα κάνουν τέταρτη δόση, ενώ όσοι είναι κάτω των 18 ετών δεν κάνουν τρίτη. Το πρόγραμμα του εμβολιασμού θα μπορούσε να ανασταλεί πλήρως το αργότερο μέχρι την Άνοιξη. Για τους Δανούς κάτω των 18 ετών, το Εθνικό Συμβούλιο Υγείας πιστεύει ότι αυτή η ηλικιακή ομάδα έχει ήδη υψηλή ανοσία και διατρέχει μικρό κίνδυνο να προσβληθεί από μια σοβαρή μορφή Covid-19 με την Όμικρον. Εξάλου οι αρχές της χώρας πιστεύουν ότι τα εμβόλια είναι λιγότερο αποτελεσματικά απέναντι στην μετάλλαξη Όμικρον.

Σύμφωνα με στοιχεία ινστιτούτου έρευνας μολυσματικών ασθενειών, (Statens Serum Institut), που μεταφέρει η εφημερίδα Politiken, το 80,9% των 5,8 εκατομμυρίων Δανών εμβολιάστηκαν έως τις 11 Φεβρουαρίου, συμπεριλαμβανομένου του 61,4% με μια τρίτη δόση.

ΑΝΤΛΗΣΗ ΠΗΓΗΣ 

POLITIKEN



Σχόλια