ΑΥΣΤΡΙΑ. ΤΕΛΟΣ ΤΟ LOCKDOWN


ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΕ ΤΟ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ ΣΤΗ Δ. ΕΥΡΩΠΗ 

Καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι το lockdown για τους ανεμβολίαστους ανθρώπους στην Αυστρία δικαιολογείται μόνο στην περίπτωση απειλής για μεγάλη επιβάρυνση των μονάδων εντατικής θεραπείας, δήλωσε ο υπουργός Υγείας της Αυστρίας Βόλφγκανγκ Μουκστάιν.

Το lockdown για όσους δεν είναι πλήρως εμβολιασμένοι έναντι της Covid-19 θα λήξει τη Δευτέρα διότι η πίεση στα νοσοκομεία έχει χαλαρώσει, διαμήνυσε η κυβέρνηση της Αυστρίας. 

H πληρότητα των κρεβατιών νοσοκομείων και εντατικής θεραπείας μειώνεται. <<Καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι το lockdown για τα μη εμβολιασμένα άτομα στην Αυστρία είναι δικαιολογημένο μόνο σε περίπτωση απειλής επικείμενης υπερφόρτωσης της ικανότητας εντατικής θεραπείας>>, είπε ο σε συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Υγείας της χώρας, προσθέτοντας ότι οι ειδικοί δεν το θεωρούν πλέον απαραίτητο.

Από τις 15 Νοεμβρίου όσοι δεν είχαν εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού βρίσκονταν σε lockdown, πράγμα που σημαίνει ότι επιτρέπεται να φύγουν από τα σπίτια τους μόνο για περιορισμένο αριθμό λόγων, όπως αγορές για είδη πρώτης ανάγκης ή εργασία. Το μέτρο το οποίο ανεστάλη τα Χριστούγεννα, έχει επικριθεί ως πολύ δύσκολο να εφαρμοστεί. Ενώ αυτός ο περιορισμός στην μετακίνησή τους θα αρθεί, οι μη εμβολιασμένοι θα εξακολουθούν να απαγορεύεται να συμμετέχουν σε μια σειρά από δραστηριότητες αναψυχής, όπως φαγητό σε εστιατόρια ή αγορές για μη απαραίτητα είδη, ως μέρος των κυβερνητικών προσπαθειών για αύξηση του ποσοστού εμβολιασμού, το χαμηλότερο στη Δυτική Ευρώπη.

Σχόλια