ΤΟ ΚΑΤΑΡ ΘΑ ΣΤΕΙΛΕΙ F 16 ΚΑΙ RAFALE F3 ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Παρουσιάστηκε στην Τουρκική Βουλή ο τεχνικός κανονισμός για την ανάπτυξη προσωπικού στρατιωτικών αεροσκαφών του Κατάρ στην Τουρκία, που υπογράφηκε κατά την επίσκεψη στη Ντόχα του στρατηγού Yaşar Güler, Προέδρου του Γενικού Επιτελείου. Η ρύθμιση θα συζητηθεί στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων τις επόμενες ημέρες.

Πιλότοι μαχητικών από το Κατάρ θα εκπαιδευτούν στην Τουρκία. Το Κατάρ θα μπορεί να στείλει 250 στρατιωτικούς και 36 πολεμικά αεροσκάφη για εκπαίδευση. 

Η συμφωνία αναφέρει ότι τα υπερσύγχρονα μαχητικά του Κατάρ, θα είναι πλήρως εξοπλισμένα για επιχειρήσεις κατά των κοινών εχθρών αν απαιτηθεί, αφού υπάρξει έγκριση των νομοθετικών σωμάτων των δύο χωρών. Τα αεροσκάφη της πολεμικής αεροπορίας του Κατάρ θα μπορούν να πετούν στον τουρκικό εναέριο χώρο. Θα τα εκχωρηθεί αριθμός πτήσης και θα ξεχωρίζουν από τα αεροσκάφη της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας.

ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΒΑΣΗ 

Επικυρώθηκε από το τουρκικό κοινοβούλιο και εγκρίθηκε από τον Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, η στρατιωτική συμφωνία Τουρκίας-Κατάρ βάσει της οποίας ιδρύθηκε τουρκική στρατιωτική βάση στο Κατάρ και η Τουρκία θα δέχεται την ανάπτυξη έως και 36 πολεμικών αεροσκαφών του Κατάρ και 250 στρατιωτικού προσωπικού στην Τουρκία, γράφει η εφημερίδα Cumhuriyet.

Όλοι περίμεναν το F-16. Πολεμικά αεροσκάφη του Κατάρ φτάνουν στην Τουρκία. Με τη διεθνή συμφωνία που έγινε δεκτή από την Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων, 36 πολεμικά αεροσκάφη και 250 στρατιωτικοί που ανήκουν στο Κατάρ θα έρθουν στην Τουρκία, αναφέρει η milligazete.


Σχόλια