ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΣΤΟ ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΥΓΕΙΑΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΔΕΝ ΕΜΒΟΛΙΑΖΟΝΤΑΙ;


Η διευθύντρια των CDC, ομοσπονδιακή υπηρεσία των Ηνωμένων Πολιτειών υπό το Υπουργείο Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών, Rochelle Walensky, Αμερικανίδα γιατρός, διευθύντρια των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων και διαχειριστής του Οργανισμού για τοξικές ουσίες και μητρώο ασθενειών, κλήθηκε να καταθέσει  στην Επιτροπή Υγείας της Αμερικανικής Γερουσίας, για σημαντικά θέματα γύρω από τον κορονοϊό και μεταξύ αυτών για τη φυσική ανοσία, για το εάν υπάρχει προετοιμασία για μελλοντικές πανδημίες, αλλά και για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού σε παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο γερουσιαστής Bill Kassidy, ρώτησε την Αμερικανίδα γιατρό γιατί το ποσοστό των εργαζομένων των CDC που είναι εμβολιασμένο, είναι μειοψηφικό αφού περισσότεροι του 75% των εργαζομένων στα κεντρικά γραφεία των cdc εργάζονται εξ αποστάσεως, επειδή δεν εμβολιάσθηκαν. Η  Rochelle Walensky ισχυρίστηκε πως δεν έχει τα στοιχεία μαζί της, αλλά: Αυτό που γνωρίζω είναι πως ακολουθούμε τους κυβερνητικούς κανόνες.

Τότε ο γερουσιαστής της είπε: Εάν οι φορείς της δημόσιας υγείας μας δεν έχουν αρκετή εμπιστοσύνη στον εμβολιασμό και στα μέσα ατομικής προστασίας για να επιστρέψουν στη δουλειά καταπολεμώντας τις μολυσματικές ασθένειες, θα υπάρξει αμφισβήτηση για περαιτέρω χρηματοδότηση της δημόσιας υγείας.

Το θέμα πήρε διαστάσεις στις ΗΠΑ. Εάν εργαζόμενοι των CDC λένε ΟΧΙ σχετικά με τον εμβολιασμό, τότε κάτι δεν πρέπει να πηγαίνει καλά.

Η Διευθύντρια του CDC Rochelle P. Walensky, M.D., M.P.H., ενέκρινε τη σύσταση της Συμβουλευτικής Επιτροπής του CDC για τις Πρακτικές Ανοσοποίησης (ACIP), ότι τα παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών να εμβολιάζονται κατά του COVID-19 με το παιδιατρικό εμβόλιο Pfizer-BioNTech. Όπως είχε δηλώσει: Εχουμε τώρα προτείνει περίπου 28 εκατομμύρια παιδιά να λάβουν εμβόλιο για τον COVID-19. Ως μαμά, ενθαρρύνω τους γονείς με ερωτήσεις να μιλήσουν με τον παιδίατρο, τη σχολική νοσοκόμα ή τον τοπικό φαρμακοποιό τους για να μάθουν περισσότερα για το εμβόλιο και τη σημασία του εμβολιασμού των παιδιών τους.

Να σημειωθεί ότι στην ίδια επιτροπή κλήθηκε να καταθέσει και ο Άντονι Φάουτσι, επικεφαλής Ιατρικός Σύμβουλος του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργίας και Λοιμωδών Νοσημάτων της χώρας. Είχε δηλώσει  πως είναι <<Καλή ιδέα>>  ο υποχρεωτικός εμβολιασμός έναντι του κορονοϊού των μαθητών, που θα κάνουν δια ζώσης μαθήματα στα σχολεία.

ΑΝΤΛΗΣΗ ΠΗΓΗΣ
www.cdc.gov/media/releases/2021/s1102-PediatricCOVID-19Vaccine.html

Περιγραφή

ΠεριγραφΟ Άντονι Στίβεν Φάουτσι είναι Αμερικανός ιατρός που υπηρετεί ως διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργίας και Λοιμωδών Νοσημάτων 

Σχόλια