ΤΗΝΟΣ. ΣΥΜΠΛΟΚΗ ΜΑΤ - ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΛΟΓΩ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΩΝ.

Επεισόδια σοβαρής μορφής στον Τριπόταμο Τήνου για να μην εγκατασταθούν ανεμογεννήτριες.

Τα επεισόδια εκτυλίχθηκαν στην είσοδο του χωριού το βράδυ της Τρίτης, όταν κάτοικοι της περιοχής έφτασαν στο σημείο από όπου θα περνούσαν τα φορτηγά που θα μετέφεραν  ανεμογεννήτριες προκείμενου να διαμαρτυρηθούν και να εμποδίσουν την είσοδό τους.

Μία διμοιρία των ΜΑΤ μεταφέρθηκε στο σημείο καθώς ήταν γνωστές οι αντιδράσεις των πολιτών. Ακολούθησε συμπλοκή κατοίκων και αστυνομικών, ενώ όπως αναφέρει το tinostoday υπήρξαν τραυματίες οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας Τήνου για τις πρώτες βοήθειες.

Νωρίτερα χθες (21.00) πολίτες του νησιού είχαν πραγματοποιήσει ανοικτή συνέλευση και διαμαρτυρία στο μνημείο “τής Έλλης” στη Χώρα ενώ λίγο μετά τα μεσάνυχτα έφτασε στο νησί το πλοίο που μετέφερε τα φορτηγά.

Να αναφερθεί ότι είχαν τεθεί σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εργασιών εγκατάστασης αιολικού πάρκου όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ: «Επειδή θα πραγματοποιούν εργασίες για τη μεταφορά εξαρτημάτων ανεμογεννητριών στη νήσο Τήνο και επειδή κατά τη διέλευση των Ι.Χ. Φορτηγών συντρέχουν ιδιαίτεροι λόγοι ασφαλείας εξαιτίας της ιδιομορφίας του εδάφους και του δύσβατου της ανηφορικής οδού αποφασίζουμε την απαγόρευση της κυκλοφορίας των οχημάτων στη χωμάτινη οδό, η οποία άρχεται από τη θέση «Μύλοι Υστερνίων» και καταλήγει στη θέση «Πράσσα – Κάμπος Πολέμου» από την 14:00 ώρα της 21-09-2021 έως την 15:00 ώρα της 22-09-2021».


Σχόλια