ΑΦΓΑΝΟΙ ΕΙΣΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΟΔΟΠΗ



 Δουλεμπορικά κυκλώματα από την Τουρκία μεταφέρουν Αφγανούς στην Βουλγαρία οι οποίοι εισέρχονται παράνομα στην Ελλάδα, από περάσματα της οροσειράς της Ροδόπης και εισέρχονται σε χωριά όπως της Οργάνης, της Μυρτίσκης και της Άνω Βυρσίνης.

Ήδη στα Πομακοχώρια της Ροδόπης υπάρχουν πολλοί Αφγανοί, με τους κατοίκους της περιοχής να θέτουν θέμα στις Ελληνικές αρχές για φύλαξη. Ο βουλευτής Ροδόπης Ευρυπίδης Στυλιανίδης, έκανε έκκληση στην κυβέρνηση να λάβει άμεσα μέτρα, και μεταξύ των άλλων να προχωρήσει στην πρόσληψη συνοριοφυλάκων. Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι οι εισβολείς μπαίνουν στους οικισμούς και τρομοκρατούν τους Έλληνες μουσουλμάνους.

Στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα, ενώ όπως φαίνεται θα υπάρξει  ανάπτυξη Εθνοφυλάκων από τον Έβρο μέχρι τον Νέστο. Ο μεγαλύτερος όγκος από Αφγανούς υπολογίζεται ότι θα φτάσει στα σύνορα μας σε περίπου δύο εβδομάδες.

Στο μεταξύ συνελήφθησαν στους νομούς Ξάνθης και Έβρου, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ροδόπης και Ορεστιάδας, δύο αλλοδαποί διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις λαθρομετανάστες. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς.

Σχόλια