ΠΟΕΔΗΝ. ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΑΘΕΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ


Τα μέλη της ΠΟΕΔΗΝ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων), δεν πρόκειται να καταθέσουν πιστοποιητικό εμβολιασμού στην αρμόδια υπηρεσία, την 1η Σεπτεμβρίου, όπως ζήτησε η κυβέρνηση. Κανένας εμβολιασμένος εργαζόμενος στο δημόσιο υγειονομικό τομέα δεν θα το πράξει, δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος. Και απευθυνόμενος προς την κυβέρνηση ανέφερε: Εάν τολμήσετε να μας θέσετε σε καθεστώς αναστολής εργασίας, θα είναι αδύνατη η λειτουργία των δομών υγείας.

ΟΙ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Στοχεύουμε στο να μην καταθέσει το πιστοποιητικό εμβολιασμού κανένας από τους εμβολιασμένους εργαζόμενους. Σε αυτήν την περίπτωση θα πρέπει να μας βγάλουν όλους σε αναστολή εργασίας και άρα θα δημιουργηθεί τεράστιο πρόβλημα στις δομές υγείας. Είμαι σίγουρος ότι ένα πολύ μεγάλο ποσοστό των εργαζομένων θα συμμετάσχει στην προσπάθεια. Αλλά και οι μισοί να ακολουθήσουν, πάλι το πρόβλημα στις δομές υγείας θα είναι μεγάλο. Οι υγειονομικοί τηρούμε με ευλάβεια όλα τα ατομικά μέτρα προστασίας και δεν έχουμε κρούσματα κορονοϊού μεταξύ μας. Άρα είναι εκ των ων ουκ άνευ το μέτρο της επ΄ αόριστον αναστολής εργασίας για τους ανεμβολίαστους συναδέλφους.

Οι υγειονομικοί δεν είμαστε εναντίον των εμβολιασμών και η συντριπτική πλειοψηφία των ανεμβολίαστων από φόβο δεν έχει κάνει ακόμα το εμβόλιο. 

Είμαστε εναντίον της υποχρεωτικότητας και πιστεύουμε ότι πρέπει να συγκροτηθούν επιτροπές από την Πολιτεία, οι οποίες να συζητήσουν κατά πρόσωπο με τους εργαζόμενους, ώστε να τους πείσουν να εμβολιαστούν. 

Πρέπει να δοθεί περισσότερος χρόνος, ώστε να υπάρχουν τα περιθώρια για να πειστούν όλοι οι εργαζόμενοι να εμβολιαστούν. Είμαι σίγουρος ότι αυτήν τη στιγμή το ποσοστό των εμβολιασμένων υγειονομικών θα ήταν υψηλότερο, σε περίπτωση που δεν υπήρχε η υποχρεωτικότητα.

ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΙ

Κατά τον κ. Μ. Γιαννάκο, εννέα στους δέκα εργαζόμενους στο δημόσιο υγειονομικό τομέα έχουν εμβολιαστεί ή έχουν νοσήσει το τελευταίο εξάμηνο από κορονοϊό. Πανελλαδικά έχει εμβολιαστεί το 83%, ενώ ποσοστό 7% έχει νοσήσει τούς τελευταίους έξη μήνες, ενώ στις κοινωνικές δομές οι ανεμβολίαστοι είναι στο 20%.

Σχόλια