ΠΡΟΣ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ



ΠΛΑΣΤΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ

ΙΣΡΑΗΛ 

Το Ισραήλ λόγω της μετάλλαξης Δέλτα, ανάμεσα στα μέτρα που θα επανεξετάσει είναι και το πιστοποιητικό εμβολιασμού. Πηγές αναφέρουν ότι θα προχωρήσει στην ανάκληση του.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times, η κυβέρνηση του Ισραήλ υποχρεώθηκε να επαναφέρει μέτρα, όπως η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους και μέσα μαζικής μεταφοράς, ενώ αναμένονται κι άλλα, όπως η αυστηρότερη καραντίνα για ταξιδιώτες από το εξωτερικό.

Το Ισραήλ ηγήθηκε της εκστρατείας εμβολιασμού παγκοσμίως, μετά την άρση όμως όλων των μέτρων την 1η Ιουνίου, είδε τα κρούσματα να αυξάνονται. Τα ημερήσια ποσοστά κρουσμάτων ξεπέρασαν τα 400 τις τελευταίες μέρες, αν και λίγα εξ’ αυτών αφορούν σε βαριά περιστατικά σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας του Ισραήλ.

<<Τα νούμερα αυξάνονται και θα συνεχίσουν. Είμαστε σίγουρα στην αρχή του τέταρτου κύματος, που μπορεί να φέρει υψηλότερα ποσοστά μολύνσεων. Αλλά ο αριθμός των σοβαρά νοσούντων είναι πολύ χαμηλότερος και το σύστημα υγείας δεν θα καταρρεύσει>>, δήλωσε ο διευθυντής της Μονάδας Ελέγχου και Πρόληψης Λοιμώξεων του Ιατρικού Κέντρου Sheba, καθηγητής Γκίλι Ρεγκέβ Γιοχάι.
Η κοινή γνώμη εμφανίζεται δυσαρεστημένη με τα νέα μέτρα, ενώ η υποχρεωτική χρήση μάσκας από την περασμένη εβδομάδα, σημείωσε αποτυχία, λόγω της περιορισμένης ανταπόκρισης πολιτών.

ΡΩΣΙΑ

Στα τέλη Ιουνίου οι αρχές της Μόσχας, όπου τα κρούσματα συνεχίζουν την ανοδική τους πορεία ενώ οι εμβολιασμοί προχωρούν με αργούς ρυθμούς, ανακοίνωσε την υποχρέωση εμβολιασμού κατά της COVID-19 των εργαζομένων στον τομέα υπηρεσιών.

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εμφανίστηκαν εκατοντάδες λογαριασμοί πώλησης πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού. Έτσι πολλοί Ρώσοι που δεν θέλουν να εμβολιαστούν, προσέτρεξαν για την αγορά τους.

Όπως αναφέρει το euronews, τα πλαστά πιστοποιητικά, καθ’ όλα νομότυπα, πωλούνται έναντι 20 ευρώ και ο επίδοξος αγοραστής απλώς δεν χρειάζεται να κάνει τίποτα άλλο από το να δώσει τα προσωπικά του στοιχεία και να καταβάλει το αντίτιμο. Η νέα δυναμική της <<μαύρης>> αγοράς πιστοποιητικών εμβολιασμού πυροδοτήθηκε από την απόφαση των Αρχών, ότι το 60% των εργαζομένων που έρχονται σε επαφή με τους πολίτες (δάσκαλοι, αυτοκινητιστές, υπάλληλοι καταστημάτων και άλλοι) πρέπει είτε να εμβολιαστούν είτε να αλλάξουν δουλειά. Εφόσον δεν συμμορφωθούν, οι εργοδότες τους θα καταβάλουν βαριά πρόστιμα.

Η έκδοση των πλαστών πιστοποιητικών γίνεται ως εξής. Ο <<μαυραγορίτης>> επικοινωνεί με κάποιο υγειονομικό που έχει πρόσβαση στα εμβόλια. Αυτός πετάει μία δόση εμβολίου και βεβαιώνει στο ειδικό κρατικό αρχείο ότι τη χορήγησε στον επίδοξο αγοραστή. Η διαδικασία επαναλαμβάνεται τρεις εβδομάδες αργότερα, για τη δεύτερη δόση. Το εμβολιαστικό πιστοποιητικό είναι έτοιμο και καθ’ όλα «νόμιμο
».

Σχόλια