ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΗ ΣΥΡΡΑΞΗ. ΦΛΕΓΕΤΑΙ Η ΓΑΖΑ. ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ.



ΠΕΜΠΤΗ ΗΜΕΡΑ ΕΝΤΑΣΗΣ ΜΕ ΝΕΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ

Ο Ισραηλινός στρατός χθες το βράδυ ξεκίνησε επιχείρηση στη Λωρίδα της Γάζας, ενώ την ίδια ώρα Παλαιστίνιοι εγκατέλειπαν τα σπίτια τους.
Η επίθεση λαμβάνει μέρος από αέρα, ξηρά και θάλασσα, αφού προηγουμένως σε 4 ημέρες εκδηλώθηκαν τουλάχιστον 1750 ρίψεις ρουκετών της Χαμάς εντός του Ισραηλινού εδάφους, από τις οποίε
ς σκοτώθηκαν 7 Ισραηλινοί και τραυματίστηκαν άλλοι 523.
Σε αντίδραση οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ, <<έπληξαν πάνω από 650 θέσεις των τρομοκρατών στη Γάζα, συμπεριλαμβανομένων θέσεων εκτόξευσης ρουκετών και δέκα υπόγειων στοών που χρησιμοποιούνται για επιθέσεις>>.

Στη Γάζα ο φόρος αίματος των αμάχων είναι βαρύς. Οι νεκροί έφθασαν τους 109, ανάμεσά τους 28 παιδιά και οι τραυματίες ανέρχονται σε τουλάχιστον 621.

Δημοσιογράφος του BBC στη Γάζα μετέδωσε ότι υπήρξαν έντονοι βομβαρδισμοί συμπεριλαμβανομένων του πυροβολικού, μαχητικών αεροσκαφών και ελικοπτέρων. Λίγο μετά τα μεσάνυχτα ο Ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι οι εναέριες δυνάμεις επιτέθηκαν στο θύλακα της Χαμάς ενώ ακολούθησε μπαράζ ρουκετών.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις: <<Είπαμε ότι θα τιμωρήσουμε τη Χαμάς. Θα πληρώσει για την αναρχία. Την τελευταία λέξη δεν την έχουμε πει. Η επιχείρηση θα συνεχιστεί όσο χρειάζεται. Έχουμε πλήρη υποστήριξη από την αστυνομία, την αστυνομία των συνόρων. Δεν θα ανεχτούμε την αναρχία>>.

Οι αεροπορικές επιδρομές στόχευσαν το κρατικό γραφείο του Τουρκικού ραδιοτηλεοπτικού οργανισμού TRT στη Γάζα, δήλωσε αξιωματούχος του TRT Arabi. <<Το γραφείο του TRT Arabi’s Gaza στοχεύθηκε από το Ισραήλ>>, δήλωσε ο Oğuz Eser, διευθυντής εισροών στο γραφείο. Αεροπορικές επιδρομές από ισραηλινά πολεμικά αεροσκάφη μεταδόθηκαν ζωντανά από το τηλεοπτικό κανάλι.

Ο Ισραηλινός στρατός τελικά ανακάλεσε σήμερα πως χερσαίες δυνάμεις του είναι παρούσες μέσα στη Λωρίδα της Γάζας, επικαλούμενος <<πρόβλημα επικοινωνίας>>.

Να σημειωθεί ότι η Χαμάς επιβεβαίωσε ότι αρκετοί από τους κορυφαίους διοικητές της σκοτώθηκαν σε ισραηλινές επιθέσεις, συμπεριλαμβανομένου του στρατιωτικού αρχηγού της στην πόλη της Γάζας, Μπασέμ Ίσα. Η υπηρεσία εσωτερικής ασφάλειας του Ισραήλ, το Σιν Μπετ, εντόπισε επίσης τέσσερις άλλες κορυφαίες προσωπικότητες της Χαμάς, οι οποίες ανέφεραν ότι σκοτώθηκαν.

ΑΝΤΛΗΣΗ ΠΗΓΗΣ

CNN --- ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια