ΟΙ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΙ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΑΝ ΚΤΙΡΙΟ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΣΤΗ ΓΑΖΑ


Ισραηλινά μαχητικά έπληξαν το κτίριο της Τουρκικής Υπηρεσίας Συνεργασίας και Συντονισμού (TIKA) στη Γάζα, το οποίο υπέστη σοβαρές ζημιές.

Ο οργανισμός ΤΙΚΑ αποτελεί εργαλείο για την εφαρμογή <<πολιτικής ήπιας ισχύος>>  του Τουρκικού κράτους. Όπως αναφέρουν δημοσιογραφικές πηγές, με ετήσιο προϋπολογισμό 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων χωρίς αποδείξεις για έξοδα, ο οργανισμός βρίσκεται υπό την αιγίδα του πρωθυπουργού της Τουρκίας και διαθέτοντας γραφεία συνδέσμων σε 48 χώρες, δραστηριοποιείται σε 140 συνολικά χώρες. Έχει αναλάβει μεταξύ άλλων την διατήρηση ιστορικών μνημείων και την προώθηση της Τουρκικής γλώσσας σε τρίτες χώρες.
Οι υπηρεσίες που χρησιμοποιούνται για τις κρυφές επιχειρήσεις πληροφοριών είναι η τουρκική Υπηρεσία Ανάπτυξης και Συνεργασίας, η Προεδρία των Τούρκων στο Εξωτερικό και των Σχετικών Κοινοτήτων, το ίδρυμα Maarif και το Ινστιτούτο Yunus Emre. 

Το πρακτορείο Anadolu μετέδωσε, ότι η Αεροπορία του Ισραήλ χτύπησε ένα πύργο στη Γάζα, ενώ από τον βομβαρδισμό χτυπήθηκε και το κτίριο της τουρκικής Υπηρεσίας Συνεργασίας και Συντονισμού (TIKA).

Στο μεταξύ ο Ισραηλινός στρατός έπληξε κατοικίες που ανήκαν σε ανώτερα στελέχη της τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς. Η παλαιστινιακή πλευρά ανέφερε ότι διαδοχικά πλήγματα είχαν αποτέλεσμα να καταστραφεί ολοσχερώς το γενικό αρχηγείο της αστυνομίας, χωρίς να διευκρινίσει εάν υπήρξαν θύματα.

Σχόλια