ΘΕΡΜΟΒΟΛΙΔΕΣ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΤΣΕΣΜΕ


ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ. 

Εντός της Ελληνικής υφαλοκριπίδας, τουρκικά πολεμικά εγκλώβισαν ελληνικά μαχητικά γύρω από το TCG Cesme. Κατά τις τελευταίες πληροφορίες, τα μαχητικά F-16 εξαπέλυσαν θερμοβολίδες ώστε να αποφύγουν τον εγκλωβισμό από ραντάρ έρευνας από συνοδά πλοία του τουρκικού ερευνητικού. 

Από την πλευρά της γείτονος η είδηση είνα η εξής:  Yunanistan Hava Kuvvetlerine ait 4 F-16, Kuzey Ege'nin uluslararası sularında bilimsel ve teknik araştırmalar yapan "TCG Çeşme" gemisini taciz etti.

Τέσσερα F-16 που ανήκουν στην Ελληνική Πολεμική Αεροπορία παρενόχλησαν το πλοίο "TCG Çeşme", το οποίο διεξάγει επιστημονική και τεχνική έρευνα στα διεθνή ύδατα του Βορείου Αιγαίου.

Να σημειωθεί ότι στην περιοχή ίπτανται συνεχώς Ελληνικά μαχητικά.

Πηγές του Ελληνικού υπουργείου Εθνικής Άμυνας δεν επιβεβαίωσαν το γεγονός.

Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας, έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο που δείχνει την ύπαρξη ενός μαχητικού πάνω από το Cesme.

Ο ΥΠΑΜ της Τουρκίας Χ. Ακάρ, σε δηλώσεις του ανέφερε: Δυστυχώς, είναι μια από τις συχνές ενέργειες παρενόχλησης των Ελλήνων γειτόνων μας. Αυτό συνέβη χθες. Έχουμε τους δικούς μας κανόνες, δόθηκε η απαραίτητη απάντηση στο πλαίσιο των κανόνων.Ενώ κάνουμε το επιστημονικό και τεχνικό έργο στον τομέα μας, βλέπουμε ότι μια τέτοια παρενόχληση δεν είναι κατάλληλη και δεν ταιριάζει στις σχέσεις καλής γειτονίας. Η στάση μας, η απόφασή μας και το έργο που θα κάνουμε σε αυτό το ζήτημα είναι δεδομένη. Κανείς δεν πρέπει να έχει αμφιβολίες ή ανησυχίες σχετικά με αυτό.

Σχόλια