ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ ΥΠΑΡΧΕΙ.... ΑΛΛΑ ΕΧΕΙ ΜΙΚΡΟ ΚΟΣΤΟΣ


ΥΠΕΡ ΠΑΝΤΩΝ ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ;

Στην εκπομπή «Αντιθέσεις» του καναλιού ΚΡΗΤΗ TV, μιλώντας ο καθηγητής και Διευθυντής του Εργαστηρίου Κλινικής Φαρμακολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Δημήτρης Κούβελας, απεκάλυψε οτι το φάρμακο για τον κορονοϊό υπάρχει και είναι ήδη εγκεκριμένο από τον FDA της Αμερικής από τις 10 Νοεμβρίου 2020 για μία πρώτη φαρμακευτική εταιρεία, αφού υπάρχει και δεύτερη εταιρεία που αδειοδοτήθηκε στη συνέχεια για το ίδιο φάρμακο. 

Στην εκπομπή μίλησαν επίσης ο Ερευνητής του Πανεπιστημίου Πατρών και Δυτικής Αττικής κ. Κωνσταντίνος Φαρσαλινός και ο Καθηγητής Εσωτερικής Παθολογίας & Μολυσματικών Ασθενειών του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Αχιλλέας Γκίκας, μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας.

Πρόκειται για το ίδιο φάρμακο που έλαβε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλτ Τραμπ (15 με 20 Οκτωβρίου 2020). Σύμφωνα με έγκριση, τα φάρμακα αυτά χρησιμοποιούνται και εκτός νοσοκομείου ενδοφλέβια, στο αρχικό στάδιο της ασθένειας (εάν φυσικά έχουν οργανωθεί κατάλληλα οι Πρωτοβάθμιες Φροντίδες Υγείας, οι οποίες αυτή στη στιγμή έχουν αφεθεί στο έλεος εκτός πανδημίας), μειώνοντας με τον τρόπο αυτό κατά 70%, σύμφωνα με τις μελέτες, τις ανάγκες εισαγωγής στα Νοσοκομεία, αποφορτίζοντας δηλαδή το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Η εκτίμηση του κ. Κούβελα είναι ότι με 3.000 δόσεις φαρμάκου αντιμετωπίζονται άμεσα οι ανάγκες των σημερινών ασθενών, ενώ με μια ποσότητα της τάξης των 10 με 15 χιλιάδων δόσεων θα μπορούσε να καλυφτεί πλήρως όλη η επιδημία, αποφεύγοντας την κατάρρευση του Συστήματος Υγείας, η οποία θα μας οδηγήσει σε κάθε αιτία θανάτων, από τη στιγμή που δεν θα υπάρχουν νοσοκομεία. Δηλαδή, σύμφωνα με τα λεγόμενα του, με 10-15 εκατομμύρια ευρώ λύνουμε το πρόβλημά μας, τη στιγμή που το LOCKDOWN κοστίζει 5 δισεκατομμύρια το μήνα. 

ΑΝΤΛΗΣΗ ΠΗΓΗΣ

nikosxeiladakis.gr

Σχόλια