ΑΠΕΒΙΩΣΕ 16 ΗΜΕΡΕΣ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ ΓΙΑΤΡΟΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ


ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΟ ΝΟΣΗΜΑ

Ο Γκρέγκορι Μάικλ, γιατρός από το Μαϊάμι, εμβολιάστηκε χωρίς να έχει κάποιο υποκείμενο νόσημα αλλά έχασε τη ζωή του, αφού παρουσίασε ιδιοπαθή θρομβοπενική πορφύρα, μία διαταραχή της πήξης του αίματος που οφείλεται στα χαμηλά επίπεδα αιμοπεταλίων και στη συνέχεια υπέστη εγκεφαλικό.

Η υπόθεση ήρθε στη δημοσιότητα από τη «Daily Mail», στην οποία μίλησε η συζυγος του γιατρού Χάιντι Νέκελμαν, η οποία ανέφερε ότι ο 56χρονος ήταν απολύτως υγιής, μέχρις ότου εμβολιάστηκε έναντι του κορονοϊού και στις 18 Δεκεμβρίου του 2020 έφυγε από τη ζωή. Οι γιατροί είπαν ότι είναι πολύ πιθανό να έφταιγε το εμβόλιο, δήλωσε η ίδια. Ήταν σε πολύ κατάσταση. Δεν κάπνιζε, έπινε αλκοόλ μια στο τόσο, μόνο σε κοινωνικές περιστάσεις και γυμναζόταν. Τον εξέτασαν για ότι μπορείτε να φανταστείτε μετά, ακόμη και για καρκίνο και δεν υπήρχε απολύτως τίποτα. Ο σύζυγός μου είχε συζητήσεις με τους γιατρούς, οι οποίοι τού είπαν ότι είναι εξαιρετικά πιθανό η αιτία (σ.σ. για την πάθηση) να είναι το εμβόλιο, είπε η Χάιντι Νέκελμαν. 

Εκπρόσωπος της Pfizer, ανέφερε ότι στην παρούσα φάση δεν πιστεύεται ότι ο θάνατος του γιατρού συνδέεται με το εμβόλιο. Μέχρι σήμερα, εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εμβολιαστεί και παρακολουθούμε στενά όλες τις παρενέργειες που εμφανίζονται σε άτομα που λαμβάνουν το εμβόλιό μας σημείωσε ο ίδιος.

FDAΣτην ιστοσελίδα της η αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων, προειδοποιεί για την πιθανότητα εμφάνισης παρενεργειών που μπορεί να διαρκέσουν αρκετές ημέρες μετά το εμβόλιο. 

Σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC), μέχρι στιγμής 21 άνθρωποι έχουν παρουσιάσει σοβαρή αλλεργική αντίδραση στο εμβόλιο.  

Σχόλια