ΜΠΑΪΝΤΕΝ. ΚΑΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΒΟΜΒΑ


Σε συνέντευξή του στους New York Times, ο Τζο Μπάιντεν, ανέφερε ότι εάν τελικά αποκτήσει πυρηνική βόμβα το Ιράν, θα ασκήσει μεγάλη πίεση σε χώρες όπως η Τουρκία, η Σαουδική Αραβία και η Αίγυπτος να προσπαθήσουν να αποκτήσουν και οι ίδιες πυρηνικά όπλα.

Ο Μπάιντεν <<προειδοποίησε>> για το προηγούμενο που θα μπορούσε να δημιουργηθεί από την απόκτηση πυρηνικής βόμβας από το Ιράν.

Μεταξύ των άλλων, ο ίδιος είπε στην συνέντευξή του, ότι << το τελευταίο πράγμα που χρειαζόμαστε σε αυτό το μέρος του κόσμου είναι η συσσώρευση πυρηνικής ικανότητας. Σε συνεννόηση με τους συμμάχους και τους εταίρους μας, θα ξεκινήσουμε διαπραγματεύσεις και θα κάνουμε συμφωνίες για να σφίξουμε και να επιμηκύνουμε τους πυρηνικούς περιορισμούς του Ιράν, καθώς και να αντιμετωπίσουμε το πρόγραμμα πυραύλων>>.

Διαβεβαίωσε, ότι οι ΗΠΑ θα επιστρέψουν στη συμφωνία για τα πυρηνικά του Ιράν κατά τη διάρκεια της θητείας του και θα προβεί σε διαπραγματεύσεις σε περίπτωση που η Τεχεράνη συμμορφωθεί. 

Να σημειωθεί ότι η Τουρκία τον Ιούνιο, επανέλαβε την αντίθεσή της στις κυρώσεις των ΗΠΑ εναντίον του γειτονικού της Ιράν.

Σχόλια