ΟΙ ΑΡΜΕΝΙΟΙ ΧΤΥΠΗΣΑΝ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΑΪΖΕΡΜΑΪΤΖΑΝ


Την ώρα που ο πρωθυπουργός της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν, σε συνέντευξη στους New York Times εξέφρασε την δυσαρέσκεια του για τη χρήση μαχητικών F-16 από την Τουρκία στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ στον Αμερικανό Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας Ρόμπερτ Ο΄ Μπρέιν, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, ενημέρωσε πως ο ίδιος και οι ομόλογοι του ΗΠΑ και Γαλλίας, ετοιμάζουν κοινή δήλωση για την κατάσταση στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Στο μεταξύ, περίπου 500 ακόμα Τουρκμένοι, μισθοφόροι, μεταβαίνουν στην εμπόλεμη ζώνη από τη Συρία, για να βοηθήσουν τον στρατό των Αζέρων, ενώ όπως μεταδόθηκε, 93 μισθοφόροι από τη Συρία έχουν χάσει τη ζωή τους στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, σύμφωνα με το Sputnik. 

ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΤΗΣ ΑΡΜΕΝΙΑΣ

Οι τελευταίες ειδήσεις από την εμπόλεμη περιοχή, αναφέρουν ότι οι Αρμένιοι  κτυπούν εντός του εδάφους του Αζερμπαϊτζάν με κύριο στόχο την πόλη Τάρταρ. Ο εκπρόσωπος των τοπικών στρατιωτικών δυνάμεων, σε ενημέρωσή του ανέφερε πως <<πραγματοποιείται αντεπίθεση μεγάλης ισχύος».

Στα ηλεκτρονικά μέσα υπάρχει η είδηση, ότι το Αζερμπαϊτζάν ανακοίνωσε την εκτόξευση βαλλιστικών πυραύλων στο φράγμα του υδροηλεκτρικού σταθμού Μινγκεσχέβιρ, ενώ οι Αρμένιοι κτύπησαν και τις πόλεις Γκάνια και Κίζι.

NA EKΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΟΥΣ

Ο πρωθυπουργός της Αρμενίας <<έριξε το γάντι>> στον Πούτιν, αναφέροντας: Επίθεση σε αρμενικό έδαφος είχαμε, αφού έλαβε χώρα κατάρριψη αρμενικού αεροσκάφους Su-25 από τουρκικό μαχητικό αεροσκάφος F-16, αλλά η Μόσχα σιώπησε, αφήνοντας εκτεθειμένη την Αρμενική αεράμυνα. Υπάρχει μια Ρωσική αεροπορική βάση στο αρμενικό έδαφος, ενώ Αρμενία και  Ρωσία είναι μέλη του συνασπισμού CSTO και ως εκ τούτου η Ρωσία έχει υποχρεώσεις τις οποίες πρέπει να εκπληρώσει. Η συμφωνία ορίζει με σαφήνεια σε ποιες περιπτώσεις οι ένοπλες δυνάμεις μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την ασφάλεια της Αρμενίας. Είμαι πεπεισμένος ότι η Ρωσία θα εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της.

Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, ζήτησε από την Τουρκία να επέμβει κατευναστικά, καθώς ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, κατηγόρησε την Αρμενία για εγκλήματα πολέμου.


Σχόλια