Η ΑΠΡΕΠΕΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΑΖΕΡΜΠΑΪΤΖΑΝ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΠΡΕΣΒΗ


Η ΑΚΡΩΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΚΑΙ ΕΧΘΡΙΚΗ ΥΠΟΔΟΧΗ

Ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίγιεφ, αντιμετώπισε την Ελλάδα και την Κύπρο ως χώρες εχθρικές κατά την υποδοχή του νέου πρεσβευτή της Ελλάδας στο Μπακού, Νικολάου Πιπερίγκου, την Τέταρτη 2 Σεπτεμβρίου 2020.

Μεταξύ των άλλων ο Αλίγιεφ ανέφερε: Δεν έχουμε αυτή τη στιγμή ενεργές επαφές με την Ελλάδα και πρέπει να σχεδιάσουμε τη συνεργασία μας. Τα ενεργειακά θέματα έχουν αρνητική επιρροή στις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών. Η Ελλάδα συνεργάζεται στρατιωτικά και στηρίζει την Αρμενία, μια χώρα που καταλαμβάνει εκτάσεις μας, έχει διαπράξει γενοκτονία στο Χοτζαλί, έχει αφήσει άστεγους εκατομμύρια Αζέρους και καταστρέφει μνημεία του πολιτισμού και της θρησκείας μας. Δεν είναι μυστικό ότι η Τουρκία δεν είναι μόνο ο φίλος και εταίρος μας, αλλά μια αδελφική χώρα για εμάς. Υποστηρίζουμε και θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε την Τουρκία χωρίς κανέναν δισταγμό σε όλες τις υποθέσεις. Έχουμε την υποστήριξη σε όλα τα ζητήματα από τους Τούρκους αδερφούς μας και τους υποστηρίζουμε κι εμείς σε όλα τα ζητήματα, συμπεριλαμβανομένων των ερευνών τους στην Ανατολική Μεσόγειο.

Να σημειωθεί ότι τις δηλώσεις του προέδρου του Αζερμπαϊτζάν έσπευσε να συγχαρεί ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου με ανάρτησή του στου Twitter.
«Ευχαριστούμε πολύ αγαπητέ Πρόεδρε της Δημοκρατίας. Ποτέ δεν αισθανθήκαμε αμφιβολίες για την στήριξη του Αζερμπαϊτζάν. Και η Τουρκία αταλάντευτα θα είναι πάντα δίπλα στο Αζερμπαϊτζάν.
Ένα Έθνος.
Δύο κράτη» έγραψε ο Τσαβούσογλου. 

Σήμερα λοιπόν ήρθε η ώρα και η Ελλάδα όχι μόνο να στηρίξει την Αρμενία, αλλά να κατακρίνει την κυβέρνηση των Αζέρων, που θέλουν με σύμμαχο την Τουρκία να δημιουργήσουν τετελεσμένα στην περιοχή.

Σχόλια