ΛΙΒΥΗ. ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ ΑΛΛΑ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΔΕΝ....

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΣΤΕΙΛΕ ΝΕΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ
Τουρκικό πλοίο εντοπίστηκε να κινεί τεθωρακισμένα M60 που ανήκουν στην τουρκική εταιρεία CIRKIN, ανέφερε ο εκπρόσωπος τύπου του LNA και συνέχισε λέγοντας ότι η Τουρκία στέλνει πλοία με μεγάλο αριθμό τεθωρακισμένων στο λιμάνι της Μισράτα, το οποίο βρίσκεται υπό τον έλεγχο της Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας και τις συμμαχικές του πολιτοφυλακές.

Όπως μεταδίδουν πηγές από την Λιβύη, Τουρκικές δυνάμεις φέρονται να αποβιβάστηκαν, για να πολεμήσουν στο πλευρό του στρατού του Σάρατζ την ώρα που οι αντιμαχόμενοι συμφώνησαν να ξεκινήσουν διαδικασίες αποκλιμάκωσης και να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Οι αντιμαχόμενες πλευρές στη Λιβύη συμφώνησαν να επανεκκινήσουν τις συνομιλίες για εκεχειρία, ανακοίνωσε αργά χθες Δευτέρα η αποστολή του ΟΗΕ στην εμπόλεμη χώρα έπειτα από εβδομάδες σφοδρών συγκρούσεων κοντά στην πρωτεύουσα Τρίπολη.

Ανακοίνωση ανήρτησε στο διαδίκτυο και η αποστολή του ΟΗΕ στη Λιβύη, χαιρετίζοντας την πρόθεση της κυβέρνησης εθνικής ενότητας και του στατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ να επιστρέψουν στις διαπραγματεύσεις που είχαν ξεκινήσει νωρίτερα με τη συμμετοχή 5 αξιωματούχων από κάθε πλευρά.

Μέσα στο 2020, έχουν ανακοινωθεί δύο εκεχειρίες, αλλά και τις δύο φορές οι συγκρούσεις συνεχίστηκαν. Ο απεσταλμένος του ΟΗΕ στη Λιβύη Γασάν Σαλαμέ παραιτήθηκε τον Μάρτιο και το Συμβούλιο Ασφαλείας ακόμη δεν έχει συμφωνήσει στον αντικαταστάτη του, γεγονός που περιπλέκει ακόμη περισσότερο την κατάσταση.

Τίς τελευταίες πάντως ημέρες, οι δυνάμεις του στατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ, ανακατέλαβαν εδάφη που είχαν χάσει τους προηγούμενους δύο μήνες.

Σχόλια