ΒΟΥΛΗ ΛΙΒΥΗΣ. ΖΗΤΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΑΟΖ

Η Επιτροπή Άμυνας και Εθνικής Ασφάλειας του κοινοβουλίου της Λιβύης που υποστηρίζει τον Εθνικό Στρατό LNA υπό την ηγεσία του στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ, ανακοινώνει την υποστήριξη της για τη συμφωνία οριοθέτησης της ναυτιλίας που υπογράφηκε μεταξύ της Ιταλίας και της Ελλάδας και ζητά την προσχώρηση σε αυτήν ως ένα δίκαιο πλαίσιο για τη θαλάσσια οριοθέτηση μεταξύ των χωρών της Μεσογείου.

Η Βουλή των Αντιπροσώπων της Λιβύης ζητάει συγκεκριμένα την υπογραφή αντίστοιχης συμφωνίας για την ΑΟΖ με την Ελλάδα, ακυρώνοντας το παράνομο Τουρκολιβυκό μνημόνιο.
Η λιβυκή Βουλή με έδρα το Τομπρούκ, καλεί τις χώρες της Μεσογείου να συσπειρωθούν κατά της τουρκικής επέκτασης που υποβαθμίζει τα συμφέροντα της Ελλάδας, της Λιβύης, της Αιγύπτου και του Ισραήλ.
Με την ένταξή της στη συμφωνία Ελλάδας και Ιταλίας θα επιτευχθεί η περιφερειακή ασφάλεια και θα διασφαλιστεί η ειρήνη και η σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, αναφέρετε στην ίδια ανακοίνωση.

Στο μεταξύ όπως αναφέρει το Reuters, η μισθοφορική Ρωσική οργάνωση Wagner Group αύξησε τον ρυθμό στρατολόγησης Σύρων τον Μάιο. Η διαδικασία γίνεται υπό την επίβλεψη του Ρωσικού Στρατού και οι Σύροι καταλήγουν στη Λιβύη, για να στηρίξουν τον Εθνικό Λιβυκό Στρατό. Όπως ισχυρίζονται Σύροι «Αντικαθεστωτικοί», τον Μάιο στρατολογήθηκαν εκατοντάδες μαχητές, ενώ ένα πρώην μέλος της Wagner Group φέρεται να έχει πει πως οι πρώτοι Σύροι στάλθηκαν στη Συρία το 2019. Το Ρωσικό υπουργείο Άμυνας και η Wagner Group αρνήθηκαν να σχολιάσουν το δημοσίευμα.

Σχόλια