43η ΗΜΕΡΑ ΜΕ ΑΛΛΑΓΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΕΙΘΑΡΧΙΑ

2.632 πλέον τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού στη χώρα μας καθώς καταγράφηκαν 6 νέα, σύμφωνα με τον λοιμωξιολόγο και εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας Σωτήρη Τσιόδρα. 
Οι νεκροί έφτασαν τους 146 καθώς το τελευταίο 24ωρο πέθαναν δύο ακόμη άνθρωποι.
35 συμπολίτες μας βρίσκονται στις ΜΕΘ με διάμεση ηλικία τα 65 έτη.
81 άνθρωποι έχουν πάρει εξιτήριο. 
Ελέγχθηκαν μέχρι σήμερα 80.951 κλινικά δείγματα.
Σήμερα ξεκίνησε μία νέα φάση. Όλοι πρέπει να προστατευτούμε και να βρισκόμαστε σε επαγρύπνηση. Σε αυτή την κοινή προσπάθεια είπε ο κ. Τσιόδρας, πρέπει να συμβάλλουμε όλοι για να εμποδίσουμε τη διασπορά του κορονοϊού.
Ο ημερήσιος αριθμός των κρουσμάτων είναι πολύ χαμηλότερος απ’ ότι είχαμε στις αρχές Μαρτίου. Το πρώτο κύμα της νόσου έχει περάσει την κορύφωσή του στην Ευρώπη, με το εμβόλιο να βρίσκεται στο προσκήνιο με περισσότερες από 100 ομάδες σε ολόκληρο τον κόσμε όλοι για να εμποδίσουμε τη διασπορά του κορονοϊού».
Υπάρχει μια μείωση το καλοκαίρι που όμως δεν θα ακολουθήσει και η εξαφάνιση του ιού. Κάποια χώρα θα μπορεί να φέρει τον ιό σε κάποια άλλη χώρα. Ήδη γίνονται συζητήσεις με το υπουργείο Τουρισμού αναφορικά με το τι μέλλει γενέσθαι. Είναι ακόμα νωρίς να μιλάμε για αυτό.
Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς ανέφερε: Σήμερα το πρωί αφήσαμε πίσω μας 42 ημέρες πρωτόγνωρων διαδικασιών και περιορισμών και μπήκαμε στη δεύτερη φάση της νέας μας προσπάθειας, στη φάση της σταδιακής επιστροφής σε μια νέα καθημερινότητα. Ο ιός είναι ακόμα εδώ και δεν πρέπει λανθασμένα να θεωρήσουμε ότι το τέλος της πρώτης φάσης σημαίνει ότι πλέον έχουμε ξεφύγει τον κίνδυνο. Κλειδί για την επιτυχία, όπως και στην πρώτη φάση, θα είναι η ατομική ευθύνη και η συλλογική μας ωριμότητα, η πειθαρχία και η εμπιστοσύνη μας στις υποδείξεις των ειδικών. Από σήμερα κάνουμε το νέο βήμα. Ο πόλεμος δεν έχει κριθεί ακόμα. Υπάρχουν πολλές μάχες που πρέπει να δώσουμε καθημερινά. Συνεχίζουμε να τηρούμε ευλαβικά τα μέτρα και τους κανόνες.

Αναφέρθηκε σε Fake News, όπως είπε, που κυκλοφορούν και αφορούν στα μέτρα αυτά καθαυτά, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας για τους συμπολίτες μας άνω των 65 ετών και σημείωσε ότι υπάρχει σύσταση να μετακινούνται όσο το δυνατόν λιγότερα για τη δική τους προστασία. Δεν ισχύει ότι υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 12 το βράδυ έως τις 06:00 το πρωί.
Από αύριο εξαιρούνται από την απαγόρευση του κατάπλου σκαφών που ισχύει σε όλη τη χώρα, τα μικρά σκάφη που χρησιμοποιούνται για ψάρεμα, έως εφτά μέτρα.
Δεν επιτρέπεται η λειτουργία και η χρήση πισίνας σε συγκροτήματα πολυκατοικιών.
Παρατείνεται η καραντίνα που έχει επιβληθεί στη δομή στο Κρανίδι για επτά ημέρες.

Σχόλια