ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ. ΕΛΛΑΔΑ. ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΚΑΤ΄ ΟΙΚΟΝ ΠΡΟΣΕΥΧΗ

Ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας κ. Σωτήρης Τσιόδρας, επικεφαλής του υπουργείου Υγείας, στην σημερινή του αναφορά για την κατάσταση στη χώρα σχετικά με τον κορονοϊό ανέφερε:
Επιβεβαιώθηκαν 71 νέα κρούσματα εκ των οποίων τα 57 είναι άνδρες,  με το συνολικό αριθμό των ασθενών να φθάνει τα 1955 άτομα. 
79 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ. 
86 οι θάνατοι στη χώρα μας από τον φονικό ιό, αφού 3 ακόμη συμπολίτες μας κατέληξαν. 
16 ασθενείς βγήκαν από τις ΜΕΘ.

Συνολικά στην Ελλάδα έχουν ληφθεί 33.664 κλινικά δείγματα.
Αυτό που ξέρουμε σίγουρα είναι ότι νοσούν σοβαρά άνθρωποι μεγάλης ηλικίας και άνθρωποι με υποκείμενα νοσήματα. Δεν το κατανοούμε ακριβώς ακόμη και θα έχουμε περισσότερες πληροφορίες σαν επιστημονική κοινότητα  αργότερα.

Ο κ. Τσιόδρας τόνισε ότι η Επιτροπή του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, δεν συστήνει τη γενικευμένη χρήση προστατευτικής μάσκας από το κοινό, επίσης να πάψουμε να φοράμε γάντια μίας χρήσης σε εξωτερικές δραστηριότητες και να τα αφήσουμε για τους επαγγελματίες της Υγείας. Για τη χρήση ιατρικών μασκών με βαλβίδα, αυτές δεν συστήνονται και είναι επικίνδυνες όταν χρησιμοποιούνται από ανθρώπους του γενικού κοινού και η χρήση τους πρέπει να γίνεται από τους επαγγελματίες που εργάζονται σε ΜΕΘ και τους αναισθησιολόγους τόνισε.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, όπως είπε, 
η πολιτεία έχει λάβει δύσκολες αποφάσεις προκειμένου να αποφευχθεί χωρίς εξαιρέσεις ο συγκεντρωτισμός των πολιτών και η μετάδοση του ιού. 
Ανέφερε πως η Εκκλησία της Ελλάδος συμβάλλοντας αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση της διάδοσης του κορονοϊού, έδωσε με υψηλό αίσθημα ευθύνης και γενναιότητας στο πλαίσιο των αποφάσεων της Πολιτείας, κατευθύνσεις προς τους πιστούς ενόψει της Μεγάλης Εβδομάδας.
Για τις σημερινές διευκρινίσεις του εκπροσώπου Τύπου της Εκκλησίας της Ελλάδας μητροπολίτη Ναυπάκτου, είπε ότι οι ναοί θα είναι ανοικτοί τις ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας μόνο σε συγκεκριμένες ώρες αποκλειστικά για τους ιερείς και το απολύτως αναγκαίο προσωπικό των ναών (ένας ιερέας, ένας ψάλτης, ένας νεωκόρος).
Απηύθυνε έκκληση να ακολουθήσουμε την προτροπή της Ιεράς Συνόδου να παραμείνουμε στο σπίτι προσηλωμένοι στην κατ’ οίκον προσευχή, διότι δεν πρέπει να διακυβευτεί η εθνική προσπάθεια.

Σχόλια