Ο ΧΑΦΤΑΡ ΒΟΜΒΑΡΔΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ

ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ Ο ΧΑΦΤΑΡ

Τουρκικά στρατεύματα και αποθήκες όπλων χτύπησε ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης στην αεροπορική βάση Μίτιγκα στην Τρίπολη σήμερα.
Οι εκρήξεις ακούστηκαν σε ολόκληρη την πόλη και την γύρω περιοχή. Η Mitiga Airbase η οποία χτυπήθηκε είναι η σημαντικότερη βάση της Τουρκίας στη Λιβύη. Εκεί στεγάζονται οι Τούρκοι στρατιώτες, αλλά και φυλάσσεται ο στρατιωτικός εξοπλισμός που πηγαίνει από την Τουρκία. 
Την ανακοίνωση έκανε ο GNA:Οι τρομοκρατικές πολιτοφυλακές του Χαφτάρ συνεχίζουν να βομβαρδίζουν τους πυραύλους του Γκραντ στο αεροδρόμιο της Μίτιγκα και στις κατοικημένες γειτονιές της γύρω περιοχής.

Η GNA έχει εκφράσει δυσαρέσκεια, αφού η ΕΕ πήρε πρόσφατα την απόφαση να αναλάβει πρωτοβουλία στη Μεσόγειο Θάλασσα με την ονομασία Επιχείρηση Ειρήνη, η οποία θα έχει ως σκοπό τη διασφάλιση της εφαρμογής Διεθνούς εμπάργκο όπλων στη Λιβύη, που θα έχει ως αποτέλεσμα να πάψει η αποστολή όπλων από τον Ερντογάν στη χώρα. 

Χθές ο στρατάρχης Χαλίφα Χαφτάρ, έστειλε αυστηρό μήνυμα πρός τον Τούρκο πρόεδρο, αναφέροντας: Οι τρομοκράτες διέπραξαν άθλια εγκλήματα, δολοφονώντας ακτιβιστές, δημοσιογράφους, δικηγόρους. Ο Ερντογάν θα τιμωρηθεί. Θα του κόψουμε το χέρι.


Σχόλια