ΛΙΓΟΣΤΕΥΟΥΝ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ

ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΤΑ ΑΥΣΤΗΡΑ ΜΕΤΡΑ
22 τα νέα κρούσματα στη χώρα μας, με το σύνολο τους να ανέρχεται στα 2192, ανέφερε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας κ. Σωτήρης Τσιόδρας επικεφαλής του υπουργείου Υγείας στην σημερινή του αναφορά για την κατάσταση στη χώρα σχετικά με τον κορονοϊό.

Το τελευταίο 24ωρο έχασε τη ζωή του 1 ακόμα άνθρωπος, με τους νεκρούς πλέον να φτάνουν τους 102. Η μέση ηλικία των θανόντων είναι τα 73 έτη. Το 89.2% έπασχε από υποκείμενο νόσημα ή ήταν άνω των 70 ετών. 28 γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.
Διασωληνωμένοι είναι 72 συμπολίτες μας, με μέση ηλικία τα 68 έτη. Οι 15 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Το 82% έχει κάποιο υποκείμενο νόσημα ή είναι μεγάλης ηλικίας.
29 άνθρωποι έχουν πάρει εξιτήριο από τις ΜΕΘ. 
Έχουν ελεγχθεί συνολικά 50.700 κλινικά δείγματα.

Ο κ. Τσιόδρας ανέφερε πως προβλέπονται νέα επιδημιολογικά κύματα του ιού, καθώς οι επιστήμονες τονίζουν την πιθανότητα πιο σημαντικών επιδημιών τον χειμώνα. Xρειάζεται επαγρύπνηση για τα δυο επόμενα χρόνια. Το εμβόλιο κατά του κορονοϊού αργεί. Αλλά ένα εμβόλιο από τα 70 που δοκιμάζονται είναι στη δεύτερη φάση.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, στην δική του σημερινή ενημέρωση τόνισε ότι κατά την ημέρα του Πάσχα ισχύουν όλα τα μέτρα που έχουν ληφθεί στο ακέραιο. 
Οι μετακινήσεις επιτρέπονται μόνο για πολύ συγκεκριμένους λόγους, στους οποίους δεν περιλαμβάνονται οι μετακινήσεις σε σπίτια συγγενών και φίλων για την Ανάσταση ή την Κυριακή του Πάσχα. Μην θέσουμε σε κίνδυνο τη ζωή μας και τη ζωή των ηλικιωμένων που είναι οι πιο ευάλωτοι.
Για τη σταδιακή άρση των μέτρων, ο κ. Χαρδαλιάς είπε πως έχουμε ακόμη δρόμο μπροστά μας. Η όποια άρση θα ξεκινήσει όταν κριθεί ότι δεν υπάρχουν πλέον οι λόγοι που οδήγησαν στην επιβολή των μέτρων.
Όσον αφορά τούς ελέγχους σε κομβικά σημεία του οδικού δικτύου, τις τελευταίες 4 ημέρες έχουν αφαιρεθεί οι πινακίδες από 236 οχήματα.
Ο ίδιος ανακοίνωσε ότι αναστέλλεται για δέκα ημέρες η λειτουργία της λαϊκής αγοράς Πτολεμαϊδας και παρατείνεται μέχρι τις 27 Απριλίου ο περιορισμός της κίνησης πολιτών στις παραλίες της Πάτρας και του Βόλου.
Ο υφυπουργός ενημέρωσε πως συνελήφθησαν δύο μετανάστες που επιχείρησαν να σπάσουν την καραντίνα σε ξενοδοχείο της Νότιας Αττικής. Τους επιβλήθηκε πρόστιμο 5.000 ευρώ, ασκήθηκαν όλες οι νομικές ενέργειες και ενημερώθηκαν οι πρεσβείες τους.

Σχόλια