ΤΑ ΔΕΝ ΤΑ ΟΧΙ ΚΑΙ Η ΚΑΛΥΨΗ

ΝΙΚΟΣ ΧΑΡΔΑΛΙΑΣ
Δεν μπορούμε να πάμε στο εξοχικό ή το χωριό.
Δεν επιτρέπονται οι μετακινήσεις σε μακρινό σημείο από τον τόπο διαμονής. 
Τίποτα δεν τελείωσε μέχρι να υπάρξει εμβόλιο.
Αυστηρή τήρηση των αποστάσεων.
Η μάσκα είναι υποχρεωτική σε ΜΜΜ, σε σούπερ μάρκετ, σε ταξί, σε κομμωτήρια, νοσοκομεία.
Πρόστιμα 150 ευρώ σε όποιον δεν φορά μάσκα στα μέρη που έχει αποφασίσει η κυβέρνηση.
Μένουμε σπίτι μέχρι τη Δευτέρα και μετά μένουμε ασφαλείς. Τα μέτρα και η αποστολή SMS ισχύουν μέχρι τη Δευτέρα.

ΣΩΤΗΡΗΣ ΤΣΙΟΔΡΑΣ
10 νέα κρούσματα καταγράφηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο και το σύνολο τους ανέρχεται πλέον στα 2.576, αφού το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν ένας ακόμη θάνατος, σύμφωνα με τον καθηγητή λοιμωξιολογίας, Σωτήρη Τσιόδρα.
139 είναι οι συμπολίτες μας που έχασαν τη ζωή τους, αφού το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκε ένας ακόμη θάνατος.
41 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ, με τη διάμεση ηλικία τους τα 67 έτη, 71 άνθρωποι έχουν εξέλθει.
Έχουν ελεγχθεί συνολικά 72.130 κλινικά δείγματα.
Δεν συστήνονται οι μάσκες με βαλβίδα που χρησιμοποιούν οι υγειονομικοί. Μιλάμε για μια απλή πάνινη ακόμα και χάρτινη μάσκα. Υπάρχει κίνδυνος από τη λάθος χρήση της. Η χρήση της δεν υποκαθιστά τους βασικούς κανόνες όπως η διατήρηση της φυσικής απόστασης.
Θα συνεχίσουμε να είμαστε επιφυλακτικοί αλλά σιγά σιγά με τη βοήθεια όλων, θα αναλάβουμε να αξιοποιήσουμε την ευκαιρία που μας δόθηκε.
Οι κρίσεις δημόσιας υγείας αφορούν όλους μας. Δυστυχώς σε πολύ συγκεκριμένα παραδείγματα στο εξωτερικό έγιναν λάθος εκτιμήσεις και πάρθηκαν λάθος αποφάσεις.
Λοιμώξεις από τον ιό παρατηρούνται πολύ πιο σπάνια στα παιδιά, τα οποία παρουσιάζουν πολύ ελαφρά συμπτώματα. Μετάδοση από παιδί σε ενήλικα φαίνεται να είναι ασυνήθιστη. Είναι πολύ σημαντική η επιστροφή των παιδιών στην κανονικότητα, μαζί με την τήρηση των μέτρων.
ΣΧΟΛΕΙΑ
Στις 11 Μαΐου επιστρέφουν οι μαθητές της Γ’ Λυκείου στα σχολεία, ενώ παράλληλα θα ξεκινήσει η λειτουργία και των φροντιστηρίων για την προετοιμασία των πανελλαδικών,με σύσταση για τηλε-εκπαίδευση.
Στις 18 Μαΐου θα ανοίξουν τα σχολεία για τους μαθητές Γυμνασίου καθώς και Α’ και Β’ Λυκείου και μαζί τα φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης και ξένων γλωσσών, με σύσταση για τηλε-εκπαίδευση.
Δημοτικά και νηπιαγωγεία θα παραμείνουν κλειστά έως και την 1η Ιουνίου και το ενδεχόμενο λειτουργίας τους θα αποφασιστεί αργότερο.

Σχόλια