ΚΑΝΕΝΑΣ ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΚΟΡΟΝΟΪΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

7 τα νέα κρούσματα στη χώρα μας, με το σύνολο τους να ανέρχεται στην Ελλάδα στα 2.408, ανέφερε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας κ. Σωτήρης Τσιόδρας επικεφαλής του υπουργείου Υγείας στην σημερινή του αναφορά για την κατάσταση στη χώρα σχετικά με τον κορονοϊό. Από αυτά το 56/% είναι άνδρες.
Δεν υπήρξε κανένας θάνατος στην Ελλάδα το τελευταίο 24ωρο, με αποτέλεσμα οι απώλειες στις ανθρώπινες ζωές να παραμείνουν στις 121. 32 γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 74 έτη και το 91% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή ηλικία 70 ετών και άνω.
55 άνθρωποι είναι διασωληνωμένοι, οι 15 γυναίκες, με μέσο όρο ηλικίας τα 67 έτη, ενώ 51 έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.  
56.944 κλινικά δείγματα έχουν ελεγχθεί μέχρι τώρα συνολικά.

Ο κ. Τσιόδρας ανέφερε σταδιακή άρση μέτρων και σε 24 ώρες θα υπάρχουν ανακοινώσεις. Συζητήθηκε η χρήση μάσκας και θα αφορά κλειστούς χώρους. Συμπέρανε ότι τα μέτρα έδρασαν και ατομικά και συνολικά στο να μειώσουν 80% και πάνω τη διασπορά της νόσου. Τα κριτήρια για το εάν θα ανοίξουν ή όχι τα σχολεία επηρεάζονται και από τον περίγυρο των παιδιών, πχ. εάν υπάρχουν στο περιβάλλον τους ευπαθείς ομάδες.

Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς είπε πως κάθε μέρα που περνάει μας οδηγεί στο στόχο μας. Τα περιοριστικά μέτρα είναι ακέραια ως τις 27 Απριλίου. Περιμένουμε να ξεκινήσει η συζήτηση για τη σταδιακή άρση των μέτρων. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα σταματήσουμε να έχουμε κρούσματα. Τους επόμενους μήνες θα χρειαστεί πολλές φορές ανάλογα με τις εξελίξεις είτε να πατάμε φρένο είτε να επιστρέφουμε στη λήψη κάποιων περιοριστικών μέτρων εφόσον προκύπτουν επιδημιολογικά δεδομένα, τα οποία θα αξιολογούνται σε καθημερινή βάση πάντα σε συνεργασία με την επιστημονική κοινότητα.

Σχόλια