ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΜΕ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΗ ΧΙΟ

ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗΚΑΝ ΦΡΟΥΡΕΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ

Μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα Κυριακή του Πάσχα, συνεχίζονταν με τις αστυνομικές δυνάμεις να προσπαθούν να επιβάλουν την τάξη τα επεισόδια που ξεκίνησαν χθές Μεγάλο Σαββάτο στον καταυλισμό της ΒΙΑΛ στη Χίο στο Χαλκειός και εντάθηκαν  στις 21:00 το βράδυ, όταν λαθρομετανάστες επιτέθηκαν με πέτρες σε αστυνομικές δυνάμεις και έβαλαν φωτιά σε κοντέινερ.
Κάηκαν οι φρουρές των Αστυνομικών, 2 αυτοκίνητα, σκηνές,  η καντίνα που βρίσκονταν στο Κ.Υ.Τ. και οικίσκοι.
Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν έγινε γνωστή η είδηση του θανάτου 47χρονης Ιρακινής από εμπύρετο νόσημα. Η 47χρονη μεταφέρθηκε τη Μεγάλη Πέμπτη στο νοσοκομείο. Της δόθηκε φαρμακευτική αγωγή και της έγινε τεστ ανίχνευσης του κορονοϊού καθώς θεωρήθηκε ύποπτο κρούσμα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2. Το αποτέλεσμα της εξέτασης ήταν αρνητικό.

Όπως ανέφερε πρίν λίγο το politischios.gr, σε τρεις συλλήψεις μεταναστών που θεωρούνται ως υπεύθυνοι προχώρησε η Αστυνομική Διεύθυνση Χίου τα ξημερώματα, βρισκόμενοι πλέον αντιμέτωποι με βαριές ποινικές ευθύνες.
Πρόκειται για άτομα τα οποία θεωρούνται ως τα βασικά εμπλεκόμενα στα επεισόδια.
Το Υπουργείο Μετανάστευσης ζήτησε από την Αστυνομία να μην αρκεστεί σε αυτό τον αριθμό των συλλήψεων, αλλά να συνεχίσει την ταυτοποίηση όσων εμπλέκονται και συμμετείχαν με οποιονδήποτε τρόπο στα γεγονότα.

Σχόλια