ΑΥΣΤΗΡΟΤΕΡΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ

25 τα νέα κρούσματα στη χώρα μας, με το σύνολο τους να ανέρχεται στα 2170, ανέφερε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας κ. Σωτήρης Τσιόδρας επικεφαλής του υπουργείου Υγείας στην σημερινή του αναφορά για την κατάσταση στη χώρα σχετικά με τον κορονοϊό.
Το τελευταίο 24ωρο έχασαν τη ζωή τους 2 άνθρωποι, με τους νεκρούς πλέον να φτάνουν τους 101. Με υποκείμενο νόσημα ή άνω των 70 ετών, 9 στους 10.
76 άτομα είναι διασωληνωμένα σε ΜΕΘ με μέσο όρο ηλικίας τα 68 έτη. Οι 17 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.
27 άνθρωποι έχουν πάρει εξιτήριο.
Έχουν ελεγχθεί 48.798 κλινικά δείγματα.

Καταγράφεται σταδιακή μείωση κρουσμάτων, όσων νοσηλεύονται αλλά και όσων καταλήγουν από επιπλοκές. Σε τυχόν συναθροίσεις οικογενειακά τραπέζια, με παρέες, με πολύ κόσμο είναι πολύ εύκολο να μεταφερθεί ο ιός. Παρά το γεγονός ότι ακούμε καλά νούμερα, δεν ήρθε ακόμα η ώρα να πούμε ότι αίρονται τα μέτρα, ανέφερε ο κ. Τσιόδρας. 

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, στην δική του σημερινή ενημέρωση ανέφερε: Είναι σημαντικό να δείξουμε σύνεση και αποφασιστικότητα τις επόμενες ημέρες. Θα περάσουμε το Πάσχα στο σπίτι με την οικογένεια μας. Μην καταστρέψουμε σε λίγες ώρες όλα αυτά που έχουμε καταφέρει με πολλές στερήσεις τόσες εβδομάδες. 
Ούτε στους συγγενείς θα πάμε ούτε θα μαζευτεί όλη η γειτονιά σε ταράτσες, σε πυλωτές, είναι εξαιρετικά επικίνδυνο. Τα κοιμητήρια σε όλη τη χώρα θα μείνουν κλειστά, ειδικά την Μεγάλη Παρασκευή. Αυτό το Πάσχα προσευχόμαστε από το σπίτι.

Στην Ξάνθη ολοκληρώθηκαν 326 δείγματα, τα οποία είναι όλα αρνητικά.

Το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων που προβλέπεται να είναι ανοικτά τη Μεγάλη Παρασκευή, από τη μία μετά το μεσημέρι έως τις επτά το απόγευμα.

Σχόλια