ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΑΡΣΗΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΩΝ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ

33 νέα κρούσματα καταγράφηκαν στη χώρα μας με αποτέλεσμα τα επιβεβαιωμένα πλέον κρούσματα από τον κορονοϊό  να ανέρχονται σε 2114. Το 56.9% αφορά άνδρες. Τα 542 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό.
Έχουμε 5 ακόμα θανάτους και 98 συνολικά στη χώρα. 26 γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες, με μέση ηλικία τα 72 έτη. Το 88.8% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή ηλικία 70 ετών και άνω.
76 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ, με μέση ηλικία τα 68 έτη. 15 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Το 80.3% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι 70 ετών και άνω. 
15 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.
Έχουν ελεγχθεί συνολικά κλινικά, 42.261 άτομα.

Η εφημερίδα ΕΘΝΟΣ, σε δημοσίευμά της, αναφέρει ότι υπό άκρα µυστικότητα Μαξίµου και υπουργείο Υγείας προετοιµάζουν την άρση των περιορισµών. Το λεγόµενο recovery plan. Σύµφωνα µε ασφαλείς πληροφορίες, ο πρωθυπουργός έχει δώσει εδώ και περίπου µία εβδοµάδα ρητές εντολές στον Βασίλη Κικίλια να καταστρώσει ένα πλάνο τµηµατικής εξόδου της χώρας από την κρίση, καθώς στην κυβέρνηση αποφεύγουν να χρησιµοποιούν τη φράση «επάνοδος στην κανονικότητα», αφού µια τέτοια προοπτική µοιάζει, για την ώρα τουλάχιστον µακρινή.  
Ταυτόχρονα, ο πρωθυπουργός έχει εξουσιοδοτήσει υπουργεία, όπως το Ανάπτυξης, το Παιδείας και το Τουρισµούνα καταστρώσουν σχέδιο µε τις προτεραιότητες και το χρονοδιάγραµµα ως προς την επαναφορά της αγοράς, της εκπαίδευσης και του τουρισµού σε κανονικούς ρυθµούς.

Ο έως τώρα προγραµµατισµός περιλαµβάνει µια συνολική επαναξιολόγηση του ισχύοντος πλαισίου περιορισµών τις πρώτες ηµέρες της εβδοµάδας µετά το Πάσχα. Όπως µεταδίδεται από την οµάδα των ειδικών επιστηµόνων του υπουργείου Υγείας, βασικό κριτήριο για την απόφαση ενεργοποίησης της σταδιακής άρσης των περιορισµών θα αποτελέσει η επίτευξη πτωτικού ρυθµού κρουσµάτων της νόσου ή και η εξάλειψή τους µέσα σε ένα διάστηµα 2-3 εβδοµάδων.

Σχόλια