16,5 εκ. ΔΟΛΑΡΙΑ ΣΤΟΝ ΡΑΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

ΓΙΑ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ

Η επιτροπή Εθνικής Ασφάλειας της Αλβανίας,  ενέκρινε χθές, την επικύρωση της οικονομικής συμφωνίας μεταξύ Αλβανίας και Τουρκίας η οποία προβλέπει οικονομική ενίσχυση 100 εκατομμυρίων τουρκικών λιρών και θα χρησιμεύσει για τον εκσυγχρονισμό των Αλβανικών Ενόπλων Δυνάμεων.
Όπως αναφέρει αλβανικό δημοσίευμα, τα περισσότερα χρήματα θα διατεθούν στον τομέα πολιτικής έκτακτης ανάγκης.

Ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Πέτρο Κότσι, μέσω τηλεδιάσκεψης  της Επιτροπής Ασφαλείας, λόγω του COVID-19, υπογράμμισε ότι η συμφωνία θα διαρκέσει πέντε χρόνια, αυτή τη φορά όπως είπε δεν θα είναι ετήσια και η βαρύτητα θα πέσει στον εκσυγχρονισμό των ενόπλων δυνάμεων μέσω της αγοράς στρατιωτικού εξοπλισμού. Το ποσό της χρηματοδότησης που δίνει η Τουρκία στο Υπουργείο Άμυνας, είναι 100 εκατομμύρια τουρκικές λίρες, συνέχισε, ή σύμφωνα με τη σημερινή συναλλαγματική ισοτιμία, 16,5 εκατομμύρια δολάρια.
«Είναι σαφές ότι η συμφωνία αυτή είναι σύμφωνη με το σύνταγμα της Δημοκρατίας της Αλβανίας και τις οδηγίες που ανήκουν στον Υπουργό Άμυνας σχετικά με τη διεθνή ασφάλεια της χώρας μας».

Η Πρόεδρος της Επιτροπής Ασφαλείας, Ερμονέλα Φελάι, δήλωσε ότι η συμφωνία αυτή έχει ιδιαίτερη σημασία σήμερα, καθώς η χώρα μας και όχι μόνο, περνάει μια δύσκολη στιγμή.

ΑΝΤΛΗΣΗ ΠΗΓΗΣ  echedoros-a.gr

Σχόλια