KOΡΟΝΟΪΟΣ. ΕΛΛΑΔΑ. ΣΗΜΕΡΑ.

Συνολικά έχουμε 1212 κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα. 56 επιβεβαιωμένα κρούσματα μέσα στο τελευταίο 24ωρο.
43 οι θάνατοι στη χώρα μας από τον φονικό ιό αφού σε μία ημέρα έχασαν τη μάχη με τη ζωή πέντε άτομα στη χώρα μας. 32 είναι άνδρες και 11 γυναίκες. 
Η μέση ηλικία των θανόντων είναι τα 65 έτη και  οι περισσότεροι έχουν υποκείμενο νόσημα.
72 oι διασωληνωμένοι, oi 14 είναι γυναίκες oι υπόλοιποι είναι άνδρες. 
5 εξήλθαν από τη ΜΕΘ μετά από έναν αγώνα διαρκείας.
Αυτά τόνισε πριν από λίγο ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό κ. Σωτήρης Τσιόδρας που μεταξύ των άλλων ανέφερε: Συνολικά έχουν γίνει πάνω από 15.000 τεστ. Αναφέρθηκε στον εμβολιασμό των παιδιών τονίζοντας πως η διακοπή του αυξάνει την πιθανότητα επιδημιών και επιβαρύνει το σύστημα υγείας. Τα παιδιά συνοδεία ενός μόνο γονέα, θα μπορούν να προγραμματίζουν ραντεβού με τον γιατρό τους, προκειμένου να πραγματοποιείται το εμβόλιο στο ιατρείο. Με αυτό τον τρόπο θα αποφεύγεται η αναμονή μαζί με άλλα άτομα και θα πραγματοποιούνται τα εμβόλια σε μικρά παιδιά έως δύο ετών. Για παιδιά άνω των δύο ετών θα πραγματοποιηθούν εκ νέου επαναληπτικά εμβόλια, μετά το τέλος της καραντίνας. 
Εγκρίθηκε η χορήγηση συγκεκριμένης θεραπείας τόσο σε όσους νοσηλεύονται, όσο και όσους νοσούν και βρίσκονται στο σπίτι τους σε καραντίνα. Όσοι βρίσκονται στο σπίτι θα μπορούν να λαμβάνουν το φάρμακο έπειτα από συμπλήρωση ειδικής φόρμας. Η φόρμα θα είναι διαθέσιμη το προσεχές διάστημα.

Σχόλια