ΕΛΛΗΝΙΚΑ F-16 ΣΑΡΩΣΑΝ ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΠΑΡΑΛΙΑ

ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΠΡΟΛΑΒΑΝ ΝΑ ΣΗΚΩΘΟΥΝ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΜΑΧΗΤΙΚΑ.
ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ ΠΙΑΣΤΗΚΕ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΑΕΡΑΜΥΝΑ

Κίνηση αιφνιδιασμού με νυχτερινή αποστολή της Ελληνικής πολεμικής αεροπορίας, την ώρα που ο Στρατός Ξηράς μαζί με την Ελληνική Αστυνομία στον Έβρο και το Πολεμικό Ναυτικό με την Ακτοφυλακή στο Αιγαίο δίνουν την μάχη για να μην αλλοιωθεί από λαθρομετανάστες και ακραίους Ισλαμιστές η Ελλάδα, σχέδιο που προωθεί η Άγκυρα.

Όπως αναφέρει το viralnewsgr, με μια κίνηση Ματ μέσα στη νύχτα, τα γεράκια του Αιγαίου προχώρησαν σε μιας υψηλής σπουδαιότητας αποστολή και ταυτόχρονα για μια ακόμη φορά αιφνιδίασαν απόλυτα την Τουρκική αεροπορία.

Μαχητικά F-16 block 52 +Αdvanced απογειώθηκαν μέσα στο σκοτάδι από την 116 Πτέρυγα Μάχης στον Άραξο.

Ήταν οι Τίγρεις από την 335 Μοίρα με τα πιο σύγχρονα αεροσκάφη που διαθέτει στο οπλοστάσιό της η HAF και με πληρώματα κάποιους από τους πλέον έμπειρους αεροπόρους της Μονάδας.
Τα Ελληνικά F-16 εφοδιασμένα με τις ειδικές συσκευές νυχτερινής παρατήρησης πέταξαν στα όρια του FIR Aθηνών με αποστολή να συλλέξουν πολύτιμες πληροφορίες για την εικόνα που επικρατούσε στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στις ακτές των νησιών μας και στα παράλια της Τουρκίας με έμφαση φυσικά στις Τουρκικές ακτές.
Τα Ελληνικά γεράκια κατέβασαν τα μαχητικά σε χαμηλό ύψος ακόμα και κάτω από τα 2000 πόδια για να μπορέσουν να σαρώσουν την περιοχή και να μεταφέρουν στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων πλήρη εικόνα τις κατάστασης.
Τουρκικά αεροσκάφη δεν εμφανίστηκαν πουθενά ούτε καν απογειώθηκαν από τις κοντινές βάσεις στο Αιγαίο και οι Τίγρεις ολοκλήρωσαν την αποστολή τους ανενόχλητες. 
Από την πρώτη στιγμή πάντως όλα τα Ελληνικά μαχητικά επιφυλακής ήταν σε πλήρη ετοιμότητα ώστε να απογειωθούν μέσα στη νύχτα και να συνδράμουν στην αποστολή κάτι όμως το οποίο τελικά δεν απαιτήθηκε αφού η HAF πετούσε μόνη της στο Αιγαίο.

Σχόλια