ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΗΜΕΡΑ


Ένας 40χρονος άνδρας που νοσηλευόταν με κιρσορραγία στο Αττικό, ένας 62χρονος στο Σωτηρία που είχε καρδιολογικά προβλήματα, ένας 71χρονος από την Ξάνδη στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης  και ένας 65χρονος στο ΑΧΕΠΑ (και οι δύο με υποκείμενα νοσήματα), αλλά και μία 86χρονη γυναίκα στο Σισμανόγλειο, είναι τα τελευταία θύματα του φονικού ιού στη χώρα μας.

Ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας κ. Σωτήρης Τσιόδρας, επικεφαλής του υπουργείου Υγείας στην σημερινή του αναφορά για την κατάσταση στη χώρα σχετικά με τον κορονοϊό ανέφερε: Συνολικά έχουμε 1156  κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα.
95 επιβεβαιωμένα κρούσματα μέσα στο τελευταίο 24ωρο. Τα περισσότερα καταγράφονται στην Αττική.
38 οι θάνατοι στη χώρα μας από τον φονικό ιό. 29 είναι άνδρες και 9 γυναίκες. 
69 oι διασωληνωμένοι. Έχουν διενεργηθεί 15.151 εξετάσεις μέχρι σήμερα για κορονοϊό.

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργείων Παιδείας και Θρησκευμάτων και Υγείας, που δημοσιεύτηκε σήμερα, παρατείνονται τα περιοριστικά μέτρα που αφορούν τους χώρους λατρείας. Προβλέπεται η δυνατότητα διαδικτυακής μετάδοσης λειτουργίας από τηλεοπτικό ή ραδιοφωνικό μέσο, το οποίο θα αναμεταδίδει τη λειτουργία.
Επίσης με νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση, παρατείνεται το κλείσιμο των καταστημάτων έως και τις 11 Απριλίου.

Η κυβέρνηση ως προς την πορεία της πανδημίας, έθεσε ως βαρόμετρο τον Απρίλιο, αφού ο Απρίλιος είναι μήνας πάρα πολύ κρίσιμος. Δεν πρέπει να υπάρξει καμιά χαλάρωση γιατί είναι πάρα πολύ εύκολο να πάμε σε σενάρια καταστροφής αν δεν καταλάβουμε ότι πρέπει να μείνουμε σπίτι μας, σημείωσε ο υπουργός Υγείας κ. Βασίλης Κικίλιας.

Σχόλια