ΟΛΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Στους 26 έφτασαν οι νεκροί από τον φονικό ιό στην Ελλάδα. 21 άνδρες και πέντε γυναίκες. Πενήντα επτά άτομα νοσηλεύονται σε ΜΕΘ, ενώ 54 εξ αυτών είναι διασωληνωμένα. Οι περισσότεροι είναι άνδρες με υποκείμενα νοσήματα, όπως ανέφερε στην καθημερινή του ενημέρωση ο κ. Σωτήρης Τσιόδρας 

Αναφερόμενος στον θάνατο του Γερμανού καθηγητή στην Κρήτη, ο κ. Τσιόδρας, εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, είπε πως είχε θρόμβωση στα αγγεία του πνεύμονα, που έχει συσχετιστεί με τον νέο ιό.  
Ο ίδιος ανέφερε ότι δεν παρατηρείται εκθετική αύξηση, δεν έχουμε πορεία Ιταλίας. Βρισκόμαστε ακόμη στην αρχή της μάχης είπε και επανέλαβε ότι παρ' όλο που δεν υπάρχουν για την ώρα σημάδια εκθετικής αύξησης της νόσου στην Ελλάδα, δεν είμαστε σε κατάσταση εφησυχασμού. 

Στις 11 το πρωϊ σήμερα, εισήχθη στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» ο τέως βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής και πρώην υπουργός Υγείας Δημήτρης Κρεμαστινός και νοσηλεύεται στην εντατική μονάδα του νοσοκομείου. Παρ΄ ότι αρχικά η κατάστασή του δεν κρίθηκε κρίσιμη, στη συνέχεια οι γιατροί αποφάσισαν να τον βάλουν στην ΜΕΘ όπου και τον διασωλήνωσαν.

Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Νίκος Χαρδαλιάς, ανέφερε ότι η εμπειρία των πρώτων ημερών δείχνει ότι η αναγκαιότητα των νέων μέτρων είναι ξεκάθαρη για τη συντριπτική πλειοψηφία των συνανθρώπων μας, η ελληνική κοινωνία στο μεγαλύτερο μέρος της επιδεικνύει αξιέπαινη ωριμότητα και ψυχραιμία σε μια εξαιρετικά δύσκολη στιγμή και συνέχισε: Είναι σημαντικό να καταλάβουμε όλοι ότι ο κορονοϊός δεν κάνει εξαιρέσεις. Οι έλεγχοι καραντίνας θα είναι σαρωτικοί σε όλη τη χώρα.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, είχε ανακοινώσει απο την Τετάρτη, τον υποχρεωτικό περιορισμό όλων των μετακινήσεων του συνόλου των κατοίκων της κοινότητας του Εχίνου στο δήμο Μύκης του νομού Ξάνθης. 
Εννέα άνθρωποι στην ευρύτερη περιοχή βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό. Σύμφωνα με μαρτυρίες, μετανάστες που ζουν σε άλλες χώρες και κατάγονται από τον δήμο Μύκης, επέστρεψαν τελευταία στην περιοχή.

Οι υγειονομικές αρχές της χώρας προβληματίζονται για τα αίτια του θανάτου 42χρονου Γερμανού καθηγητή, που νοσηλευόταν στην εντατική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου και ενώ βρισκόταν σε σχετικά καλή κατάσταση, ξαφνικά εξέπνευσε από οξεία απόφραξη πνευμονικών αρτηριών. O Γερμανός καθηγητής δίδασκε στο τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ηράκλειο σε κλειστό τριήμερο σεμινάριο μεταπτυχιακών φοιτητών του Χημικού. Κατά την παραμονή του στην Κρήτη, διέμενε στο σπίτι Ελληνίδας συναδέλφου του, επίσης χημικού. Κάποια στιγμή αισθάνθηκε αδιαθεσία χωρίς όμως να εμφανίσει πυρετό. Η συνάδελφος του τον μετέφερε στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο που εφημέρευε και ο άνδρας μεταφέρθηκε σε ειδικά απομονωμένο χώρο. Εκεί έγινε λήψη δείγματος και ταυτοποιήθηκε θετικό κρούσμα κορονοϊού.

ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΚΑΙ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ


Σε 1.155 παραβάσεις του μέτρου της απαγόρευσης κυκλοφορίας για την αποφυγή της διάδοσης του κορωνοϊού προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ. 

Οι παραβάσεις για άσκοπες μετακινήσεις (πρόστιμο 150 ευρώ), σημειώθηκαν : Στην Αττική 333, στη Θεσσαλονίκη 124, στα νησιά του Ιονίου 106, στην Κρήτη 97, στην Πελοπόννησο 76, στην Κεντρική Μακεδονία 73, στην Ήπειρο 66, στη Θεσσαλία 65, στη Στερεά Ελλάδα 50, στο Νότιο Αιγαίο 49, στη Δυτική Ελλάδα 48, Ανατολική Μακεδονία και Θράκη 47, Βόρειο Αιγαίο 15 και στη Δυτική Μακεδονία 6. Από την έναρξη του μέτρου, Δευτέρα 23 Μαρτίου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά 2.950 παραβάσεις σε όλη τη χώρα. 
Χθες πραγματοποιήθηκαν 6 συλλήψεις και βεβαιώθηκαν ισάριθμες παραβάσεις για λειτουργία καταστημάτων, υγειονομικού ενδιαφέροντος, εμπορικά κ.λπ. Οι συλλήψεις έγιναν: Στο Νότιο Αιγαίο δύο, στην Αττική μία, στην Κεντρική Μακεδονία μία, στην Ήπειρο μία και στα Ιόνια Νησιά μία.

Σχόλια