500 ΚΙΝΗΤΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ΓΙΑ ΛΗΨΗ ΔΕΙΓΜΑΤΩΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

ΠΟΙΟΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΕΣΤ

ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΟΥ ΕΟΔΥ

Με άμεσες διαδικασίες στελεχώνονται 500 κινητά συνεργεία για λήψεις δειγμάτων κορονοϊού στο σπίτι. Ένας οδηγός και ένας νοσηλευτής θα διεκπεραιώνουν 20 δείγματα ανά βάρδια.

Σύμφωνα με δημοσίευμα στη <<Διαύγεια>> και μετά από πρόσκληση για υποβολή προτάσεων του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, το έργο είναι προϋπολογισμού 10,8 εκατομμυρίων και θα έχει υπηρεσίες νοσηλευτικής φροντίδας από πιθανά κρούσματα που παραμένουν σε περιορισμό στο σπίτι τους.

Θα υπάρχει παροχή καθοδήγησης σχετικά με τη διαχείριση των περιστατικών Covid – 19 στους νέους επαγγελματίες υγείας που προσλαμβάνονται για την αντιμετώπιση της επιδημίας σε νοσοκομεία, κέντρα υγείας και ΕΚΑΒ, προμήθεια εξοπλισμού ατομικής προστασίας για τα μέλη των κινητών συνεργείων, ηλεκτρονικό σύστημα διαχείρισης των συμβάντων και λήψης δειγμάτων.

Η ενίσχυση του τηλεφωνικού κέντρου του ΕΟΔΥ για τη διαχείριση των κλήσεων για λήψη δειγμάτων βιολογικού υλικού από ύποπτα κρούσματα κορονοϊού κατ’ οίκον είναι αναγκαία και θα πραγματοποιηθεί άμεσα.


ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΕΣΤ

Ασθενείς με Σοβαρή Οξεία Λοίμωξη του Αναπνευστικού που χρειάζονται νοσηλεία ή που νοσηλεύονται.
Νοσηλευόμενοι ή φιλοξενούμενοι σε μονάδες ηλικιωμένων ή χρονίως πασχόντων που εκδηλώνουν οξεία λοίμωξη του αναπνευστικού με πυρετό και βήχα ή δύσπνοια.
Προσωπικό υπηρεσιών υγείας που εκδηλώνουν οξεία λοίμωξη του αναπνευστικού με πυρετό.
Ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω ή άτομα με σοβαρή χρόνια υποκείμενη νόσο (π.χ. χρόνια πνευμονοπάθεια, χρόνια καρδιαγγειακό νόσημα, σακχαρώδης διαβήτης, σοβαρή ανοσοκαταστολή) που εκδηλώνουν οξεία λοίμωξη του αναπνευστικού με πυρετό και βήχα ή δύσπνοια.

Σχόλια