ΦΤΗΝΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΑΠΟ ΤΗ ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Η Σαουδική Αραβία πλημμυρίζει την Ευρώπη με πετρέλαιο σε τιμές χαμηλές, 25 δολάρια το βαρέλι, στοχεύοντας τα μεγάλα διυλιστήρια της Ρωσίας σε κλιμάκωση του αγώνα της με τη Μόσχα για μερίδιο αγοράς, ανέφεραν πέντε πηγές διαπραγμάτευσης την Παρασκευή.
Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, οι πηγές από μεγάλες εταιρείες πετρελαίου και διυλιστήρια που επεξεργάζονται αργό πετρέλαιο στην Ευρώπη, δήλωσαν ότι η κρατική πετρελαϊκή εταιρεία της Αραμπού, της Σαουδικής Αραβίας, θα προμηθεύσει σε όλους τους πελάτες, επιπλέον όγκους τον Απρίλιο.

Οι τιμές του πετρελαίου μειώθηκαν κατά το ήμισυ από την αρχή του έτους, επειδή η ζήτηση έχει πληγεί από την έκρηξη του κορονοϊού και μετά από την αποτυχία της Ρωσίας και του ΟΠΕΚ να επιτύχουν νέα συμφωνία για τις περικοπές της προσφοράς.

Η Μόσχα αρνήθηκε να υποστηρίξει νέες βαθύτερες περικοπές και ο Ριάντ αντέδρασε ανοίγοντας τις βρύσες του για ρεκόρ στην αγορά.

Η Σαουδική Αραβία έχει μειώσει σημαντικά τις επίσημες τιμές πώλησης πετρελαίου, 25-28 δολάρια ανά βαρέλι στη βάση CIF του Ρότερνταμ.

Το βασικό μείγμα Ουκρανίας και Ρωσίας έχει προσφερθεί ελαφρώς υψηλότερο από τα 30 δολάρια ανά βαρέλι σε βάση CIF Ρότερνταμ, σύμφωνα με τα δεδομένα του Refinitiv Eikon. URL-NWE-E


ΑΝΤΛΗΣΗ ΠΗΓΗΣ Reuters

Σχόλια