ΙΤΑΛΙΑ. ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ. ΣΕ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ 15 εκατ. ΑΝΘΡΩΠΟΙ

ΜΟΝΟ Η ΑΝΤΑΡΚΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ <<ΚΑΘΑΡΗ>>
Στη Βόρεια Ιταλία, περισσότεροι από 15 εκατομμύρια κάτοικοι τέθηκαν σε καραντίνα λόγω κορονοϊού !!! 
Σε απομόνωση τέθηκε ολόκληρη η περιφέρεια της Λομβαρδίας και άλλες δώδεκα περιοχές σε Βένετο, Εμίλια Ρομάνια και Πεδεμόντιο.
Κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει ποτέ σε χώρα της ΕΕ, αφού είσοδοι και έξοδοι σε μία περιοχή που εκτείνεται από το Μιλάνο μέχρι τη Βενετία, είναι σχεδόν κλειστοί, με πολλούς περιορισμούς που επέβαλαν οι Ιταλικές αρχές σε κατοίκους αλλά και σε ταξιδιώτες.
Με διάταγμα που υπογράφηκε σήμερα από τον πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε, κλείνουν μουσεία, θέατρα, κινηματογράφοι, αναβάλλονται ποδοσφαιρικοί αγώνες και αθλητικά γεγονότα σε ολόκληρη τη χώρα για να αντιμετωπιστεί η διάδοση του κορονοϊού.
Σύμφωνα με το διάταγμα, οι κινηματογράφοι, τα θέατρα, τα μουσεία, οι αίθουσες παιγνιδιών, σχολές χορού, πάμπ και ντισκοτέκ, αλλά και άλλοι συναφείς χώροι, θα παραμείνουν κλειστοί μέχρι τις 3 Απριλίου.
Στην Ιταλία ο κορονοϊός έχει προκαλέσει τον θάνατο 233 ανθρώπων, ενώ τα κρούσματα σε ολόκληρη την υφήλιο έχουν φτάσει τα 103.725. Μέχρι χθές το απόγευμα οι νεκροί παγκοσμίως έφτασαν τους 3527, ενώ διαρκώς υφίστανται νέα κρούσματα.
Αξίζει να αναφερθεί ότι ο κορονοϊός από την Κίνα που πρωτοεμφανίστηκε, επεκτάθηκε σε όλες τις ηπείρους πλην της Ανταρκτικής.

Σχόλια