ΤΑΧΥΤΗΤΑ 100 ΧΙΛ ΑΝΑ ΩΡΑ. ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ 1000 ΧΙΛ. ΤΑ MRAP ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ

ΘΩΡΑΚΙΖΕΤΑΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ Η ΣΥΝΟΡΙΟΓΡΑΜΜΗ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ

Η συνεχόμενη στρατιωτική και αστυνομική ενίσχυση στα σύνορα της Ελλάδας συνεχίζεται για αποτροπή κάθε ενέργειας εισόδου παρανόμων στην χώρα. Τα οκτώ οχήματα κατηγορίας MRAP Τyphoon GSS-300 Καναδικής κατασκευής που είχαν κατασχεθεί τον Μάιο του 2015 από το Λιμενικό Σώμα, όταν εντόπισε νότια της Κρήτης ένα φορτηγό πλοίο υπό την επωνυμίαTychy που στα αμπάρια του είχε κρυμμένα 16 στρατιωτικά και πολιτικά οχήματα παράνομα και βρισκόταν ανενεργά στις αποθήκες του τελωνείου Πειραιά, αφού ελέγχθηκαν και κρίθηκαν ικανά, αποφασίστηκε να συμβάλλουν στην προστασία των συνόρων μας και αυτή την ώρα κατευθύνονται προς τον Έβρο.
Τα θηριώδη τροχοφόρα MRAP Typhoon GSS-300 θα υπάγονται στην Ελληνική Αστυνομία και ειδικότερα στη Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής, εκεί που υπάγονται  οι διμοιρίες της ΥΑΤ και της ΥΜΕΤ.
Κατασκευάζονται από την Καναδική εταιρεία Streit Group. Έχουν μήκος 6,5 μέτρα, πλάτος 2,43, ύψος 2,37 και βάρος 12,5 τόνους.Το πλήρωμα τους αποτελείται από 2 άτομα και μπορεί να μεταφέρουν 8 πλήρως εξοπλισμένους άνδρες, με το μέγιστο επίπεδο προστασίας που προσφέρει η θωράκιση τους. 

Σχόλια