ΑΠΟΔΕΚΑΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΙ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ

Τουλάχιστον 71 μισθοφόροι μαχητές που απεστάλησαν από την Τουρκία στη Λιβύη  σκοτώθηκαν στις μάχες από τις δυνάμεις του στρατάρχη Χαφτάρ στην Τρίπολη, ανέφερε η πύλη ειδήσεων του Ewan Libya, παίρνοντας στοιχεία από τον εθνικό στρατό της Λιβύης και ιατρικές πηγές. Άλλοι 55 τραυματίστηκαν και βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.
Οι πληγωμένοι έλαβαν ιατρική βοήθεια και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία και σε κέντρο εγκαυμάτων συνοδευόμενοι από γιατρούς της Τουρκίας και της Ουκρανίας.


Το LNA αναφέρει ότι όλοι ήταν Σύριοι μισθοφόροι και σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν σε επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν κατά παράβαση της κατάπαυσης του πυρός και οι δυνάμεις έπρεπε να αντιδράσουν.
Μέχρι τώρα περίπου 2.900 μισθοφόροι έχουν πάει στη Λιβύη και περισσότεροι από 1.800 προβαίνουν σε εκπαίδευση σε τουρκικά στρατόπεδα, ενώ η στρατολόγηση για τις δυνάμεις του GNA βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Περίπου 64 Σύριοι μαχητές έφυγαν στην Ευρώπη λίγο μετά την άφιξή τους στη Λιβύη. 

Στις 12 Δεκεμβρίου 2019, ο Χαφτάρ είχε ανακοινώσει γενική επίθεση εναντίον της Τρίπολης, σε μια προσπάθεια να εξαλείψει τις εδραιωμένες τρομοκρατικές ομάδες. Με τη σειρά της η GNA κινητοποίησε τις ένοπλες μονάδες της και ζήτησε επισήμως βοήθεια από την Τουρκία με βάση το παράνομο μνημόνιο για τη στρατιωτική συνεργασία που υπεγράφη στα τέλη Νοεμβρίου. Η στρατιωτική διοίκηση έχει κατηγορήσει επανειλημμένα την Άγκυρα για την ανάπτυξη εκατοντάδων μισθοφόρων από τη Συρία στη Λιβύη, συμπεριλαμβανομένων των τρομοκρατών της Ισλαμικής Κρατικής Ομάδας (εκτός νόμου στη Ρωσία).

ΑΝΤΛΗΣΗ ΠΗΓΗΣ
almasdarnews
TASS

Σχόλια